25.03.2020, ПОРАКА ОД ...
ФОРМИРАН КРИЗЕН ШТАБ ВО РАМКИТЕ НА СКМ
Почитувани членови на СКМ, најстарата и најголема бизнис-заедница во земјава,Сакам да Ве информирам дека изминатата недела имав интензивни контакти со компаниите, со претставниците на власта и со економските експерти и врз основа на нив презедов неко...
24.03.2020, ПОРАКА ОД ...
ОН ЛИНЕ УЧЕЊЕ ЗА НЕПРЕЧЕНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС
Истече и втората недела од кога, и во нашата земја, е прекината наставата поради ширењето на заразниот Ковид-19. Бројот на заболени, од ден на ден, се зголемува и никој не може да предвиди до кога ќе трае прекинот на наставата. Тоа може да значи дека...
20.03.2020, ПОРАКА ОД ...
ВОНРЕДНИ ВРЕМИЊА, ВОНРЕДНИ МЕРКИ
Сериозноста на ситуацијата и нивото на загриженост во светот е без преседан по Втората Светска војна. Потенцијалот за лоши последици е голем, во секој поглед. Вистинското решение е вакцината, но треба да се преживее додека таа стигне.Опасностите се д...
16.03.2020, ПОРАКА ОД ...
КОРОНА ВИРУСОТ- ЦРНИОТ ЛЕБЕД ВО ЕКОНОМИЈАТА И СОСТОЈБИТЕ
Поимот црниот лебед, во економијата, се користи како симбол за сосем неочекуван настан, за кој постои многу мала веројатност да се случи, но сепак последиците од истиот се деструктивни и за финансиските пазари и за реалната економија. Ваков настан се...
13.03.2020, ПОРАКА ОД ...
ЕУ И КОРОНА ВИРУСОТ
Последиците од корона вирусот со различен интензитет погодија подделни земји членки на Европската Унија, од кои четири земји, Италија, Франција, Германија и Шпанија спаѓаат во груата на високоризични земји. Во досегашниот период секоја од земјите во ...