12.08.2020, Актуелно
Еуроникел Индустри донира медицински апарати за болницата во Кавадарци
Членката на Стопанската комора на Македонија, Еуроникел Индустри од Кавадарци за Општата болница во градот донираше медицински апарати: дефибрилатор, ЕКГ апарат, инфузомат, аспиратор и дигитален пулсоксиметар со монитор, со цел подобрување на здравст...
12.08.2020, Актуелно
НЕДОУМИЦИ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА
Неизвесно е колку ќе трае пандемијата КОВИД-19, но за развој на економијата и санирање на последиците од пандемијата е потребен стручен и иновативен кадар. Пандемијата на корона вирусот доведе до најголемо пореметување во oбразованието кога поради со...
12.08.2020, Актуелно
Во месец јуни туризмот со пад од 95.6%
Само 4,4% евидентирани туристи споредено јуни 2020 со истиот месец од 2019 година. Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во јуни 2020 година изнесува 5 210, а бројот на ноќевањата изнесува 14 179. Бројот на домашните...
12.08.2020, Актуелно
Запознајте ги членовите на нашиот Управен одбор - ЗОРАН МИЛКОВСКИ, „ГРАНИТ” АД СКОПЈЕ
Aкционерското Друштво „Гранит” e oснованo во 1952 година и приватизиранo во 1996 година, првично формирано како компанија за конструкција на патишта за потребите на Социјалистичка Република Македониjа, согласно владината одлука на С.Р.Македонија бр.1...
12.08.2020, Актуелно
КОРИСТЕТЕ ГИ УСЛУГИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА – ПОСТОЈАН ИЗБРАН СУД – АРБИТРАЖА ПРИ СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Постојаниот избран суд – Арбитража при Стопанската комора на Македонија e постојана арбитражна институција основана согласно со Законот за стопанските комори и Статутот на Стопанската комора на Македонија. Арбитражата при Стопанската комора на Македо...
<<  <  1    >  >>