30.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 30.09.
...
29.09.2020, Актуелно
Осигурителниот бизнис во земјава отпорен на Корона вирусот
Осигурителните компании на домашниот пазар во првата половина на годинава оствариле бруто полисирана премија (приходи) во износ од 83,7 милиони евра и е само 2 отсто помало од лани. Но затоа бруто исплатените штети се пониски за 9,3 отсто од лани одн...
29.09.2020, Актуелно
Насока за инвеститорите за најголемите економии во светот до 2030 година
Според неодамнешната прогноза на „Стандард чардерд“, мултинационалната банка со седиште во Лондон, денешните пазари во развој претставуваат идни лидери. Банката гледа дека економиите во развој, како Индонезија, Турција, Бразил и Египет се движат наго...
29.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 29.09.
...
28.09.2020, Актуелно
Инвестирање во нови технологии за поголема конкурентност на „Раде Кончар ТЕП“
Стопанската комора на Македонија реализира посета во фабриката за производство на трансформатори и нисконапонска опрема, „Раде Кончар ТЕП“, во рамките на проектот за Смарт-специјализација. На средбата со директорот м-р  Горан Антески се разговоараше ...
28.09.2020, Актуелно
„Раде Кончар – Сервис“ лидер во сервисирањето на трансформатори и индустриски мотори
Стопанската комора на Македонија како партнер во проектот за изготвување на Смарт-специјализација реализира средба во компанијата „Раде Кончар – Сервис“. На средбата со директорот на „Раде Кончар – Сервис“, Владанка Трајковска, се разговараше за пред...
28.09.2020, Актуелно
НЕМА ВЕЌЕ ДА ИМА ЕДНОСТРАНИ ТАКСИ НА СТОКИТЕ – РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ДОБИВА „МИНИ ШЕНГЕН“
Кога Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонија, отворено и без заобиколувања, на „Копаоник Бизнис Форумот“ пред година и половина, рече дека ЦЕФТА е „мртва“ и дека на регионот му треба нов аранжман под покровителство на Европскат...
28.09.2020, Актуелно
КОНЕЧНО ПРИФАТЕНИ ДЕЛ ОД ПРИОРИТЕТИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Стопанската комора на Македонија со донесувањето на 4-тиот сет на мерки гледа остварување на ветеното дека Владата на РСМ и во услови на здравствено- економска криза ќе стои зад компаниите.Тргнувајќи од досега преземените мерки, но и овие од четвртио...
28.09.2020, Актуелно
ПОГОЛЕМ ИЗВОЗ ОД ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ
Светскиот ден на туризмот, 27 септември 2020 година, Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија со поддршка на Министерството за економија и Проектот „Е4Е@мк - Образование за вработување во Северна Македонија“, го ...
28.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 28.09.
...
<<  <  1    >  >>