14.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ШТО ГО ОЧЕКУВА КИФ ВО 2020 ГОДИНА?
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо изминатата година во рамките на КИФ беа преземени и реализирани бројни активности за промоција на регионот и привлекување на странски инвестиции во земјите од Западен Балкан...
08.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ - РЕТРОСПЕКТИВА НА 2019 ГОДИНА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо изминатата година во рамките на КИФ беа реализирани и започнати низа проектни активности во насока на поврзување на земјите од Западен Балкан и креирање единствена регионалн...
24.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
МАЛ ШЕНГЕН- ЗАКЛУЧОЦИ ПО СОСТАНОКОТ ВО ТИРАНА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаНа 21 декември 2019 година во Тирана, Р. Албанија, премиерите на Северна Македонија и Албанија, Зоран Заев и Еди Рама и претседателите на Црна Гора и Србија, Мило Ѓукановиќ и А...
18.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ЕВРОПСКА ПОДДРШКА НА КИФ ЗА ПОГОЛЕМА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА РЕГИОНОТ
Во Тирана, во рамките на активностите за време на ЦЕФТА-Неделата, на 18.12.2019 година официјално беше потпишан Договор со Европската унија за грант за тригодишниот проект за подигнување на конкурентноста на стопанството од регионот, кој ќе го имплем...
17.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ НА ЦЕФТА-НЕДЕЛАТА ВО ТИРАНА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо периодот од 16 до 18 декември 2019 година, во Тирана, се одржува ЦЕФТА-Неделата, со што ќе се обележи и крајот на претседателството на Р. Албанија со ЦЕФТА за оваа година. З...