02.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Дваесет и пет години успешна приказна за брендот „Зендолино“
Со идеја за реализирање приватен бизнис, упорност и добар менаџмент, трговската компанија „Зендолино комерц“ во 1995 година започнува со трговија на мало, отворајќи ланец на супермаркети во Штип.Веќе 25 години компанијата успешно го гради својот брен...
01.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„АЛМЕРО“: САЕМИТЕ СЕ ЗНАЧАЕН ФАКТОР ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИСОТ
Импликациите од светската пандемија на Ковид-19 врз деловната активност и потребата од државна поддршка за враќање и раст на извозните перформанси беа предмет на дискусија на работната посета на „АЛМЕРО“ која Анета Димовска и Нена Николовска од Стопа...
01.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„БИМИЛК“ ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА МЛЕКОТО СО ДОНАЦИЈА ВО ЗАВОДОТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ
По повод 1 Јуни – Светскиот ден на млекото, „Битолска млекара“ донираше производи за задоволување на потребите на децата кои се згрижени во Заводот за рехабилитација на деца и младинци – Скопје.– „Бимилк“ како општествено одговорна компанија отсекога...
29.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
РАБОТАТА НА „НАПРЕДОК“ ОД ТЕТОВО ЗАВИСНА ОД РЕДОВНА НАСТАВА ВО УЧИЛИШТАТА
Печатницата „Напредок“ од Тетово е погодена од состојбата предизвикана од Ковид-19 и мерките кои се преземаа со цел спречување на ширењето на истиот.Имено, на работната средба реализирана во просториите на оваа компанија со Анета Димовска и Нена Нико...
29.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ПОТЕШКОТИИ, НО И ОПТИМИЗАМ ВО „ВАРДАР ДОЛОМИТ“ ОД ГОСТИВАР
Со цел согледување на состојбите поврзани со последиците од пандемијата предизвикана од Ковид-19,  Анета Димовска и Нена Николовска од Стопанската комора на Македонија реализираа работна средба со господинот Ремзи Абдулаи, директор на „Вардар Доломит...