Саем / 27.08.2019

„MEET4BUSINESS“ Агра 2019

Горна Радгона, Словенија


   

Enterprise Europe Network Македонија при Стопанската комора на Македонија Ви овозможуваат да воспоставите контакти со нови деловни партнери на

АГРА 27 август 2019, Горна Радгона, Словенија

ЕЕН организира деловни средби „MEET4BUSINESS“ Агра 2019 во Горна Радгона, Словенија во рамките на 57-от Меѓународен саем за земјоделство и храна Саем АГРА 2019 година.
 
АГРА 2019 е манифестација со повеќе од 1800 излагачи на Агра што нудат најдобри информации во областа на технологиите за производство и преработка. Покрај тоа, посетителите можат да ја видат, допрат и тестираат врвната технологија и машини за земјоделство, шумарство, овоштарство, лозарство и преработка на храна. Тие можат да ги вкусат најдобрите земјоделски производи, јадења и вина…
 
АГРА 2019, со најнови технологии и најдобри традиции, ве поканува да ги зачувате природните ресурси, фармите, да го заштитите здравјето на луѓето и растенијата со фармацевтска прецизност.
 
ФОКУС на саемот: дигитално земјоделство, дигитализација во агро-храна, прецизно земјоделство, меѓународна економија, нови технологии во земјоделството, обновување, нови технологии на производство и преработка, храна од наша близина, органско земјоделство.

Настанот има за цел да иницира деловни и технолошки соработки, нудејќи пред-договорени 25-минутни состаноци. Основата за состаноците е каталог преку Интернет, кој ги содржи сите профили на компетенции на секој учесник.
ИНФОРМАЦИИ И РЕГИСТРАЦИЈА:  http://meet4businessagra2019.talkb2b.net/  

ТЕМИ: храна, земјоделство, пакување, техники на пакување, шумарство

АГЕНДА 27-ми август 2019 година:
11.00 - 11,45 часот Пристигнување и регистрација на учесниците
11.55 часот Отворен говор од страна на организаторот
12,00 часот - 16,00 часот Билатерални деловни состаноци

РОКОВИ:
20-ти август 2019 година: Интернет регистрација (вметнете профил за соработка)
24 август 2019 година: Изберете интересни профили и закажете ја состанокот за b2b
27-ми август 2019 година: „Meet4B Event Matchmaking Event Agra 2019“ 

ЛОКАЦИЈА: 5 сала, Помурски саем, 9250 Горна Радгона, Словенија

Контакт:    
Лазо Ангелевски          
laze@mchamber.mk              
Enterprise Europe Network Macedonia
Стопанска комора на Македонија

Пријави се електронски

Контакт лица:

Лазо Ангелевски
++ 389 2 3244090, M. 070 271 731


Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 19.02.2020
ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА КОМПАНИИТЕ
Бизнис средби, 20.02.2020
„42. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА ТУРИЗАМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ“ - ЕЕН, 20-23 февруари 2020 година, во Белград, Србија
Семинар, 21.02.2020
ОСНОВИ НА E-MAIL МАРКЕТИНГ
Семинар, 21.02.2020
КОИ СЕ НАЈЧЕСТИТЕ ГРЕШКИ НА ПОНУДУВАЧИТЕ И ДОГОВОРНИТЕ ОРГАНИ - ПРИЧИНИ ЗА ЧЕСТИ ПОНИШТУВАЊА И ОБЖАЛУВАЊА НА ТЕНДЕРИТЕ
Семинар, 24.02.2020
КАМАТНИ ПОБАРУВАЊА И НИВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ, СПЕЦИФИЧНОСТИ И РАЗЛИКИ ПОМЕЃУ ЗАКОНСКА И ДОГОВОРНА КАМАТА И ДОГОВОРНА КАЗНА
Семинар, 25.02.2020
ВЕШТАЧЕЊЕТО КАКО ДОКАЗ ВО ПАРНИЧНАТА ПОСТАПКА
Семинар, 26.02.2020
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ
Семинар, 28.02.2020
ПРОФЕСИОНАЛНА ДЕЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА – ПРОТОКОЛ МЕНАЏМЕНТ
Семинар, 11.03.2020
ТЕЛЕФОНСКА ПРОДАЖБА (TELESALES)
Семинар, 12.03.2020
ЗАКОНСКИ РОК ЗА НИШТЕЊЕ ДОКУМЕНТИ/ЗАПИСИ СО ИЗМИНАТИ РОКОВИ НА ЧУВАЊЕ
Семинар, 16.03.2020
ОБВРСКИ НА РАБОТОДАВАЧИТЕ ПРИ ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО И ЗАШТИТАТА НА ПРАВАТА ОД РАБОТЕН ОДНОС
Бизнис средби, 19.03.2020
Меѓународни деловни средби - ЕЕН, 19-20 март 2020 година, во Кочаели, Турција
Конференција, 01.04.2020
КОНФЕРЕНЦИЈА И МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ - ЕЕН, 1-3 април 2020 година, во Сараево, Босна и Херцеговина