ЕДЕН РЕГИОН
ЕДНА ЕКОНОМИЈА
Актуелно / Стопанска комора на Македонија
   
Актуелно
23.08.2019 👁 Прочитано: 153

Во јуни 86,4 проценти од потрошената струја од домашно производство


Струјата произведена во домашните капацитетите во јуни годинава учествува со 86,4 проценти во вкупната потрошувачка на електрична енергија, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во јуни годинава вкупно се потрошени 534.935 мегават часови струја, 26,590 милиони нормални кубни метри природен гас, 404.496 тони јаглен и 85.948 тони нафтени продукти.

Статистиката покажува дека 94,6 проценти од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија. лв/сп/

https://mia.mk 2019-08-23 13:13:28, од Лидија Велковска

Во јуни 86,4 проценти од потрошената струја од домашно производство