02.04.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
Ѓорѓе Војновиќ, претседател на Здружение на финансиски организации
Направена е техничка грешка и пренесен е текст на сајтот како изјава на г-динот Ѓорѓе Војновиќ како претседател на Здружение на финансиски организации (Триглав осигурување АД - Скопје). Се работи за недоразбирање, г-динот Војновиќ нема дадено таква и...
03.04.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ НА РАБОТНИТЕ МЕСТА И ЛИКВИДНОСТА
Ана Таневска Ѓеорѓиевска, претседател на Здружение на угостителството и туризмот (Македонијатурист АД Скопје) - Календарската 2020 година за Угостителско-туристичкиот сектор веќе е безнадежна дури и во ситуација ако уште утре епидемијата со COVID-19 ...
03.04.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ЗАДРЖУВАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ КАКО ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ
Ангел Димитров, претседател на Здружение на текстилната и кожарската индустрија (Мода АД Свети Николе) - Мислам дека во текстилната и кожарската индустрија проблемите ќе бидат катастрофални. Во моментот сите порачки од странство се откажани и наплата...
02.04.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ПОКАЧУВАЊЕ НА ЦЕНИТЕ НЕМА ДА ИМА
Сашо Наумоски, Здружение на земјоделство и прехранбената индустрија (Витаминка АД Скопје)- Суровините се заглавени на граница и се чекаат дозволи од санитарната инспекција. Фабриките имаат одредена залиха за месец дена, но доколку се доцни со испорак...
02.04.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
МОЖНИ СЕ ПРОБЛЕМИ ВО СНАБДУВАЊЕТО И УСПОРУВАЊЕ НА АКТИВНОСТИТЕ
М-р Горан Антевски, Здружение на металната и електро индустријата (Раде Кончар ТЕП)- Моментално нема проблеми со снабдувањето, но за месец дена доколку остане непроменета ситуацијата ќе се соочиме со проблеми за снабдување, што би значело успорување ...