Бизнис средби / 20.02.2020 - 23.02.2020

„42. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА ТУРИЗАМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ“ - ЕЕН, 20-23 февруари 2020 година, во Белград, Србија

Белградски саем, Булевар „Војвода Мишиќ“ 14, 11 000 Белград, Србија


   

 

 

Саемот од Белград во соработка со Европската мрежа на претприемачи на Стопанската комора на Србија и Стопанската комора на Македонија, го организираат 42.Меѓународен саем за туризами деловни средби, кои ќе се одржат во периодот од 20-23 февруари 2020 година во Белград, Р Србија.

Саемот за туризам претставува една од најголемите туристички манифестации во регионот и Југоисточна Европа со над 40-годишна традиција согласно светските стандарди, градејќи партнерски однос меѓу изложувачите и посетителите.

Под слоганот „Пат под нозе‟, на изложбениот простор на Саемот ќе бидат претставени најновите трендови и случувања во меѓународната туристичка индустрија, концепти и можности за патување, како и перспективи во развојот на туризмот.

На настанот, покрај туристичките агенции, здруженија, организации, хотели, авиокомпании, тур-оператори, предвидено е да присуствуваат и:

- 900 изложувачи;

- 650 домашни изложувачи и изложувачи во рамките на програмата „ Србија на едно место”;

- 250 странски изложувачи од 50 земји;

- 12.500 деловни посетители;

- 1.000 новинари од земјите и регионот;

- 65.000 посетители.

Во рамките на тридневната манифестација ќе се одржи и:

- 16. Меѓународен саем на хотелско-угостителска опрема – „ХОРЕКА“;

- 11. Меѓународен саем на вино – „BEOWINE“ и

- 16. Меѓународен саем за сувенири „Види ја Србија”.

Сите заинтересирани учесници своето учество може да го пријават најдоцна до 18.02.2020 година (вторник), со регистрација директно на следниот линк: http://tourismfair.talkb2b.net/members/register .

Учеството на билатералните средби е бесплатно, а трошоците за патување, сместување и влезница за Саемот се на товар на учесниците.

Препорачани хотели: TourismB2B-Accomodation.pdf

Контакт лице за ЕЕН Македонија:

Ирена Мојсовска
Стопанска комора на Македонија
Телефон: 00 389 2 3244-009
E-адреса: irena@mchamber.mk
http://www.mchamber.mk

Пријави се електронски

Контакт лица:

Ивана Крстевска
++ 389 2 3244051

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009

Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015