25.02.2020, АКТУЕЛНО
ОПЕРАТОРИТЕ ЌЕ ПРЕКИНАТ СО РЕЕМИТУВАЊЕ НА ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИ ТВ КАНАЛИ, ОСВЕН НА ЈАВНИОТ СЕРВИС
ЗДРУЖЕНИЕ НА ИНФОРМАТИЧКО-КОМУНИКАЦИСКИ ТЕХНОЛОГИИ СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИТЕ Реемитувањето на сите домашни и странски ТВ канали преку македонските оператори ќе биде прекинато, едногласно одлучи Здружението на информатичко-комуникациски технологии, каде...
24.02.2020, АКТУЕЛНО
Перспективите на текстилната и на кожарската индустрија и потребата од зголемување на продуктивноста
Текстилната и кожарската индустрија во Република Северна Македонија се од особено значење, како по бројот на вработените, така и според извозот каде во овој сектор особено дојдоа до израз претприемничките иницијативи, кои создаваат солидна материјал...
24.02.2020, АКТУЕЛНО
Mакедонскиот туристички потенцијал презентиран на Белградски саем на туризмот
Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, заедно со агенциите и хотелиерите, во Белград, на 42. Меѓународен саем на туризмот, каде се претставени 40 држави и 900 учесници, беа презентирани македонските туристички потенцијали,...
24.02.2020, АКТУЕЛНО
„КОПАОНИК БИЗНИС ФОРУМ 2020“ - СО АКЦЕНТ НА РЕГИОНАЛНИОТ РАЗВОЈ
„Копаоник бизнис форум“ или регионалниот Давос, кој се одржува од 1 до 4 март, акцентот годинава дефинитивно го става на регионалниот пристап. Фактот дека од 28 панели, најмалку 10 се посветени на целиот регион е доволен доказ за тоа. Покрај претстав...
24.02.2020, АКТУЕЛНО
АНАЛИЗА НА ТРГОВСКИТЕ ОДНОСИ И ДОГОВОРОТ ЗА СОРАБОТКА СО ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО
Секретаријатот за европски прашања при Владата на РС Македонија пред бизнис-заедницата ја презентираше Анализата на трговските односи и договорот за трговска соработка помеѓу Република Северна Македонија и Обединетото Кралство. Во таа насока, општата...