СОБРАНИЕ НА СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

   

Членови на Собрание на Комората

Собранието на Комората е највисок орган на Комората.
Собранието на Стопанската комора на Македонија е составено од 85 членови, кои се избрани од страна на здруженијата според дејноси и од регионалните комори организирани во Комората.
Седниците на Собранието на Стопанската комора на Македонија ги свикува и на нив претседава претседавачот на Собранието.

На Конститутивната седница на Собранието на Стопанската комора на Македонија, одржана на 02.03.2015 година, за претседавач на Собранието на Стопанската комора на Македонија е избран г-дин Антони Пешев,  Претседател на борд на „Ултра/Унет групација на компании“ Скопје

Членови на Собранието на Стопанската комора на Македонија во мандатниот период 2015 – 2020 година
(дадени по азбучен редослед на претставникот од компанијата)

●   Александар Илијев, Инт Трејд, Кочани

●   Александар Јосифов, ПАЛТЕКС, Делчево

●   Александар Чадиковски, ТГС ТЕХНИЧКИ ГАСОВИ, Скопје

●   Александра Дилевска, Друштво за маркетинг ММС КОМУНИКАЦИИ МАКЕДОНИЈА, Скопје

●   Анита Спасовска, БУЧЕН КОЗЈАК, Куманово

●   Антонио Аргир, НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ, Скопје

●   Атанас Киров, ДИМКО МИТРЕВ, Велес

●   Ацо Антевскаи, РАДЕ КОНЧАР СЕРВИС И ПОПРАВКИ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ПРОИЗВОДИ, Скопје

●   Билјана Дескоска, АЛАЈАНС УАН МАКЕДОНИЈА, Кавадарци

●   Благој Христов, МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ, Скопје

●   Бобан Анѓелевски, НОВА РЕФРАКТОРИ, Пехчево

●   Борис Хрисафов, ЦЕМЕНТАРНИЦА УСЈЕ, Скопје

●   Борислав Трповски, ТЕТЕКС, Тетово

●   Весна Миладинова, АЛБАТРОС, Штип

●   Влатко Димитровски, ЕВРОПА 92, Кочани

●   Габриела Павлоска, ОКИТЕКС, Скопје

●   Глигор Цветанов, МАКПРОГРЕС, Виница

●   Горан Ангелов, Друштво за депонирање на комунален отпад Дрисла - Скопје, Скопје

●   Дарко Атанасовски, ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ, Скопје

●   Дејан Нешковиќ, ДГ БЕТОН, Скопје

●   Димитар Ивановски, ЕНЕРЏИ ДЕЛИВЕРИ СОЛУШНС, Скопје

●   Добре Иванов, СИЛЕКС РИК, Кратово

●   Д-р Митко Кочовски, МАКСТИЛ, Скопје

●   Д-р Ристо Јаневски, ОКТА, Скопје

●   Драги Милошевски, КИРО Д. ДАНДАРО, Битола

●   Ѓино Шкријељ, ВИКТОРИЈА ШПЕД, Скопје

●   Ѓорѓи Китаноски, КРИН КГ, Прилеп

●   Ѓорѓи Петрушев, МЛЕКАРА АД БИТОЛА, Битола

●   Елизабета Ицева, ВЕРОПУЛОС, Скопје

●   Зоран Богдански, ТАВ МАКЕДОНИЈА, Скопје

●   Зоран Георгиев, ДОЈРАН СТИЛ, Нов Дојран

●   Зоран Милковски, ГРАНИТ, Скопје

●   Зоран Стојановски, ФАКОМ, Скопје

●   Зорица Лозановска, КОНТИ ХИДРОПЛАСТ, Гевгелија

●   Иван Петровски, ФЕРШПЕД, Скопје

●   Иван Туџаров, РЕПЛЕКФАРМ, Скопје

●   Ивица Димоски, МОНТИНГ ЕНЕРГЕТИКА, Скопје

●   Илија Ѓорѓиев, РЕСТОРАН СТОБИ, Велес

●   Ирена Јакимовска, КОМФИ АНГЕЛ, Прилеп

●   Јован Дабевски, МЛЕКАРА ЗДРАВЈЕ РАДОВО, Скопје

●   Јован Доневски, Бутел погребен сервис АД, Скопје

●   Јованче Јошев, ФЗЦ 11 ОКТОМВРИ, Куманово

●   Јованчо Рајчановски, ХАТЕКС, Ресен

●   Јовица Пешиќ, АНГРОКУМ, Куманово

●   Касум Реџепи, ПЕРПАРИМИ, Кичево

●   Кирил Величковски, ИМПЕРИАЛ ТОБАКО ТКС, Скопје

●   Кирчо Стојанов, ПИВАРА СКОПЈЕ, Скопје

●   Коста Ташков, БРИЛИЈАНТ, Штип

●   Леон Петрески, СИНЕРГА, Струга

●   Марика Караџова, ЕВРОПА, Скопје

●   Методија Тасевски, ФОД, Битола

●   Меџит Цапа, ДЕБАРСКИ БАЊИ - ЦАПА, Дебар

●   Мито Ѓорески, ОХРИДСКА БАНКА АД СКОПЈЕ, Скопје

●   Михо Јаневски, ГИМ - ГРАДЕЖЕН ИНСТИТУТ МАКЕДОНИЈА, Скопје

●   М-р Васко Ковачевски, ЕСМ РЕК БИТОЛА, Битола

●   М-р Герасим Ванчев, СЕМОС, Скопје

●   М-р Живко Мукаетов, АЛКАЛОИД, Скопје

●   М-р Златко Леов, ЛЕОВ КОМПАНИ, Велес

●   М-р Јасна Ажиевска Петрушева, МЕРМЕРЕН КОМБИНАТ, Прилеп

●   М-р Марина Бадаровска Мишевска, Друштво за угостителство, туризам и услуги МАКОТЕН (Казино-Хотел Фламинго), Гевгелија

●   М-р Наташа Несторовска, СТОПАНСКА БАНКА АД БИТОЛА, Битола

●   Мусадик Рустеми, ЈУГОХРОМ АЛЗАР, Тетово

●   Наташа Јовческа, ЛТХ ЛЕАРНИЦА, Охрид

●   Никола Пандев, ЖИКОЛ, Струмица

●   Николајчо Николов, БУЧИМ, Радовиш

●   Николаос Калимерис, ЖИТО ЛУКС, Скопје

●   Николче Каровски, ЕЛЕМ ТУРС, Скопје

●   Орце Давчев, БРАКО, Велес

●   Раде Христовски, КАНДИ МАРКЕТ, Битола

●   Радован Анѓелески, ТИМ ИНЖИНЕРИНГ, Кичево

●   Ремзи Абдулаи, ВАРДАР ДОЛОМИТ, Гостивар

●   Румен Смилевски, МАЛИНА 99, Велес

●   Сашо Ангеловски, ТАБ-МАК, Пробиштип

●   Сашо Наумоски, ВИТАМИНКА, Прилеп

●   Селим Шимбил, ВАБТЕК МЗТ, Скопје

●   Спасе Јакимов, ТУРТЕЛ, Штип

●   Стојанче Стојанов, БИМ, Свети Николе

●   Тања Камчева Лазаревиќ, КАМ ДОО, Скопје

●   Тоде Наков, УНИКА ДИЗАЈН, Скопје

●   Тони Златески, 93 ДЕ-НИ-Компани, Прилеп

●   Тони Павлов, ДИВИ МАКЕДОНИЈА, Скопје


Контакт лице: Д-р Елена Милевска Штрбевска
Телефон: ++ 389 2 3244023, M. 071 831 024
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: elenam@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје

>