ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРОЦЕСОТ НА ПОДГОТОВКА НА ПРЕДЛОГ – ЗАКОНИ ВО НАДЛЕЖНОСТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈАСпоред Известувањето на Министерството за економија отпочнат е процесот на подготовка на следните предлог – закони:

- Предлог – закон за изменување и дополнување на Законот за туристичката дејност;
- Предлог – закон за изменување и дополнување на Законот за угостителската дејност;
- Предлог – закон за изменување и дополнување на Законот за таксата за привремен престој.

Целта на предложените измени на наведените закони е ревидирање на казнената политика и нивно усогласување со Законот за прекршоци.


Контакт лице: Љупка И.Самарџиска
Телефон: ++ 389 2 3244018, M. 070 389 636
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: ljupka@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје