12.08.2020, ПРОЕКТИ ЗА КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ
Хоризонт Европа – Нова програма на ЕУ за конкурентност и иновации
Европската комисија е во финална фаза на подготовка и објавување на програмите кои треба да се реализираат во новиот седумгодишен период кој започнува од јануари 2021 година и ќе трае до декември 2027 година.Една од најзначајните програми  која ќе би...
05.08.2020, ПРОЕКТИ ЗА КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ
ПОВИК ВО РАМКИ НА ИНСТРУМЕНТОТ ЗА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА
Инструментот за мали и средни претпријатија или СМЕ инструмент како една од најповолните алатки за компаниите во форма на грант e достапен како дел од програмата Хоризонт 2020, а тоа е инструмент кој континуирано има отворен повик за компаниите да ап...
29.07.2020, ПРОЕКТИ ЗА КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ
ПОВИК ЗА "БРЗА ПАТЕКА ДО ИНОВАЦИИ"
Во рамки на Европската програма за истражување и развој – Хоризонт 2020, континуирано се објавиваат повици за аплицирање на проекти кои имаат за цел да им помогнат на компаниите полесно да дојдат до средства за реализирање на иновативни проекти. Маке...
21.07.2020, ПРОЕКТИ ЗА КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ
НОВ СЕДУМГОДИШЕН ЕУ БУЏЕТ-МОЖНОСТ ЗА ФОНДОВИ И ЗА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ
Лидерите на 27 земји-членки на Европската унија постигнаа историски договор за пакетот корона-помош и буџетот на ЕУ во следните 7 години во износ од 1,824 милијарди евра од кои 1.074,3 милијарди евра се за седумгодишниот буџет од 2021 до 2027 година ...
16.07.2020, ПРОЕКТИ ЗА КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ
НОВАТА РАМКА ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕВРОПСКАТА УНИЈА – ПРЕДИЗВИК ИЛИ ПРЕЧКА ЗА БИЗНИСОТ
Македонската економија опстојува во период на криза предизвикана од пандемијата која се рефлектираше и на економиите на светско ниво, но светла точка е фактот дека се отвораат и можности за македонските компании. Со отворање на процесот на пристапнит...
<<  <  1    >  >>