17.02.2020, ЕДУКАЦИЈА И РАЗВОЈ
ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ВАЖЕН ФАКТОР ЗА ПРОДУКТИВНОСТ НА КОМПАНИИТЕ
„Инвестицијата во знаење ги исплаќа најдобрите камати“, рекол Бенџамин Френклин. Оваа мудра мисла честопати се поврзува со фамозниот дијалог на Петер Бејклунд во кое финансискиот менаџер го запрашува извршниот директор: „Што ќе се случи доколку инвес...
10.02.2020, ЕДУКАЦИЈА И РАЗВОЈ
Образование…тоа е она што ќе остане откако ќе го заборавите сето она што сте го научиле во училиште
Михајло Донев, Стопанска комора на МакедонијаОбразование…тоа е она што ќе остане откако ќе го заборавите сето она што сте го научиле во училиште, рекол Алберт Ајнштајн. Но дали учењето завршува со комплетирање на нашето формално образование? Некои б...
03.02.2020, ЕДУКАЦИЈА И РАЗВОЈ
Формалното образование ќе ви овозможи нормален живот, доживотното образование ќе ви донесе богатство
„Формалното образование ќе ви овозможи нормален живот, доживотното образование ќе ви донесе богатство.“ - Џим Рон (Jim Rohn).Нашите компании добро го знаат тоа и континуирано вложуваат во своите вработени, градејќи квалитетен кадар подготвен да одгов...
24.01.2020, ЕДУКАЦИЈА И РАЗВОЈ
Знаењето без пракса е некорисно, а праксата без знаење е опасна
Знаењето без пракса е некорисно, а праксата без знаење е опасна. КонфуцијВо 2019 година преку Центарот за едукација и развој на човечки ресурси при Стопанската комора на Македонија реализиравме над 100 едукативни настани, со околу 2.500 учесници, со ...