ФИСКАЛНИ МЕРКИ ЗА ПОДДРШКА НА ГОЛЕМИТЕ РАБОТОДАВАЧИ

   

👁 Прочитано: 3270


ФИСКАЛНИ МЕРКИ ЗА ПОДДРШКА НА ГОЛЕМИТЕ РАБОТОДАВАЧИ

Петар Јаневски, втор извршен директор Макстил АД Скопје

- Компанијата работи во полн капацитет за исполнување на нарачките во период од 2,5 месеци. За таа цел потребно е дефинирање на приоритетен транзит кој ќе се обезбеди и за другите индустрии и дефинирање на динамиката за проток на истите.  Потребни се фискални мерки за големите работодавачи, во спротивно приморани сме да се задолжуваме во домашните банки или да бараме финансиска поддршка од мајките-компании кои исто така се погодени од моменталната ситуација.