Датум на објава
30.09.2020, Актуелно
Донација на заштитни маски и скафандери за Здравствен дом – Струмица од Еуромакс Ресоурцес
Компанијата „Еуромакс Ресоурцес“, концесионер на рудникот за бакар „Иловица – Штука“, денеска донираше заштитни маски и скафандери на ЈЗУ „Здравствен дом“-Струмица. Донацијата ја врачи д-р Живко Груевски, директор за комуникации и односи со јавноста ...
30.09.2020, Актуелно
АНДРЕА СЕРАФИМОВСКИ И ВО СЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ГРАДЕЖНИШТВОТО, ИНДУСТРИЈАТА НА ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ И НЕМЕТАЛИТЕ
Одржување на стабилноста на градежништвото и справување со последиците од здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата поради КОВИД-19, на краток рок и зголемување на конкурентноста на градежните компании, унапредување на соработката пом...
30.09.2020, Актуелно
„Македонски Телеком“ со користење на обновливи извори на енергија во чекор со приоритетите на Европската унија и Зелениот договор
Како една од најголемите компании во државата „Македонски Телеком“, тргнувајќи од потребата за поефикасно управување со енергијата во објектите на компанијата, презема реални и директни чекори за намалување на емисијата на штетни гасови. Како прва од...
30.09.2020, Актуелно
„Алкалоид” активен донатор во заштита на здравјето на учениците и студентите
Со донација од антисептички и дезинфекциски средства за студентските и училишните домови во Скопје,  „Алкалоид“ АД - Скопје во заштита на здравјето на учениците, студентите и вработените,  придонесува кон полесно спроведување на протоколите. Донација...
30.09.2020, Актуелно
Компанијата „ОКТА“ во поддршка на образовниот процес
Компанијата „ОКТА“, како социјално општествено одговорна компанија, во повеќе области континуирано реализира проекти со Општина Илинден. Во насока да помогне во непречено одвивање на наставата во основните училишта на територијата на Општина Илинден,...
30.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 30.09.
...