Семинар 30.10.2020 ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА

„онлајн“ семинар 10:00-13:15 часот

Отворањето на сопствена е-продавница е една од најмудрите и најпопуларните одлуки која носи големи придобивки за подобрување на финансиското работење на компаниите. Сепак, за обезбедување на континуитет во работењето и зголемување на продажбата, потребно е постојано следење и имплементирање на алатки и техники кои водат кон унапредување на работењето во електронската трговија.

За таа цел, Стопанската комора на Македонија на 30 октомври 2020 година организира „онлајн“ семинар на тема „ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА“ наменета за постоечките е-трговци, на која ќе бидат презентирани и анализирани разновидни алатки и техники кои придонесуваат кон раст на продажбата во е-продавниците.

На семинарот ќе бидат презентирани e-commerce алатки и нивните предности кои:
- го автоматизираат процесот и заштедуваат време;
- го олеснуваат лансирањето на вашата омни-канал стратегија;
- го забрзуваат креирањето и лансирањето на нови производи и каталози;
- ги интегрираат сите независни е-комерц процеси;
- овозможуваат флексибилна и глобална комуникација.

Воедно, на „онлајн“ семинарот ќе бидат презентирани и анализирани специфични техники со чија правилна употреба ќе обезбедите зголемен раст на продажбата во вашата е-продавница.

ПРОГРАМА

I. Предности на алатките за е-трговија    
Видови на алатки за е-трговија:
• основни алатки;
• бесплатни алатки за е-трговија;
• алатки за подобрување на лојалноста на клиентите;
• CRM алатки за е-трговија;
• SEO алатки;
• CRO алатки за оптимизација на конверзија и зголемување на процентот од посетители на е-продавницата во купувачи;
• алатки за дизајнирање и визуелна презентација;
• алатки за раководење со залихи.

II. Специфични техники за раст на е-продажбата:

• Paid traffic за Facebook, Twitter, Instagram и ретаргетирање (таргетирање на лица кои ја посетиле вашата е-продавница, но не направиле платена нарачка);
• зголемување на довербата кај клиентите преку ваша поддршка (грижа за клиенти преку разговор во живо, овозможување на оценки и коментари од клиенти, сертификати за безбедност);
• поедноставување на процесот за checkout и побрзо комплетирање на нарачките;
• користење на е-маркетинг (креирање на листа, сезонски и периодични е-магазини, сегментирање на листата со цел анимирање на постоечките купувачи);
• луѓето полесно носат одлука за купување заради придобивките, а не заради карактеристиките на производите – начини како да ти истакнете придобивките на изложените производи;
• дополнителна продажба преку предложени и слични производи на веќе додадениот производ во кошничка.

За кого е наменет семинарот?

Семинарот е наменет за сопственици и менаџери на е-продавници кои се стремат кон зголемување на е-продажбата, претприемачи кои започнуваат со е-трговија, вработени во компании во чии рамки функцинонираат и е-продавници, како и ентузијасти кои сакаат да научат нешто повеќе за електронската трговија.

Предавач:

- Билјана Радоњанин, менаџер и ко-сопственик на е-продавницата „Ексквизит“, дипломиран економист со повеќегодишно искуство во делот на ПР, маркетинг и продажба; говорник на „Global Entrepreneurship Week“, на Недела на претприемништвото, како и обучувач во областа на е-трговија.

За сите учесници ќе биде обезбедено:    
- упатства за приклучување на „онлајн“-обуката;    
- работни материјали во електронска верзија и    
- e-сертификат за учество на семинарот.    

Сите заинтересирани за учество на овoj „онлајн“ семинар можат да се пријават најдоцна до 27.10.2020 година.

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

м-р Анита Митревска
++ 389 2 3244057

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 27.10.2020
ПРАВЕН АСПЕКТ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА – ПРАВА, ОБВРСКИ И ВИДОВИ ДОКАЗИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКАТА ПРАКСА
Семинар, 28.10.2020
УПРАВУВАЊЕ СО НАБАВКИТЕ И ВЕШТИНИ ЗА ПРЕГОВАРАЊЕ
Семинар, 30.10.2020
ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА
Семинар, 30.10.2020
ОСНОВИ НА БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ ИНФРАСТРУКТУРА ВО КОМПАНИИТЕ
Online Бизнис средби, 02.11.2020
„Textile Fashion Tech “ МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ЗА ТЕКСТИЛ
Online Бизнис средби, 03.11.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ВО РАМКИТЕ НА САМИТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ „SECURITY SUMMIT 2020“
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
ВИРТУЕЛЕН НАСТАН ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ „VIRTUAL MATCHMAKING EVENT“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЕНЕРГИЈА „EIF WORLD ENERGY CONGRESS AND EXPO“
Семинар, 12.11.2020
ЧИТАЊЕ НА ПОДАТОЦИ И ПОСТAВУВАЊЕ ФИЛТРИ ПРЕКУ GOOGLE ANALYTICS
Семинар, 13.11.2020
Онлајн семинар: КОРИСНИ АЛАТКИ ОД EXCEL 2016 ВО КАНЦЕЛАРИСКОТО РАБОТЕЊЕ
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“
Семинар, 19.11.2020
МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИ
Online Бизнис средби, 01.12.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „GREEN DAYS“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА, ЕНЕРГИЈА И ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА „POLLUTEC“
Online Бизнис средби, 02.12.2020
Виртуелен настан: „Match4Industry Business Matchmaking Event“