ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРОЦЕСОТ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПРЕДЛОГ – ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ТРГОВИЈАСпоред Известувањето, целта на Предлог – законот е усогласување со новиот Закон за прекршоци, со што се овозможува континуитет во примената на прекршочните одредби од страна на надлежните судови и комисии, во случај констатиран прекршок од страна на надлежните инспекциски органи, кои согласно Предлогот - законот, сега се и подносители на барањето за поведување прекршочна постапка.

Контакт лице: Љупка И.Самарџиска
Телефон: ++ 389 2 3244018, M. 070 389 636
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: ljupka@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје