02.05.2020, ОБРАЗОВАНИЕТО - НЕОПХОДНА ИНВЕСТИЦИЈА ВО БИЗНИСОТ
ШТО ПОНАТАМУ? ТЕОРИЈА ИЛИ ПРАКСА?
Никој не може да предвиди уште колку време ќе трае состојбата со кризата што ја предизвика корона вирусот, но сепак едно е јасно: кризата ја почувствуваа сите дејности и сектори и нè поттикна да почнеме да применуваме нови начини на функционирање и д...
01.04.2020, ОБРАЗОВАНИЕТО - НЕОПХОДНА ИНВЕСТИЦИЈА ВО БИЗНИСОТ
КОВИД 19 ВИРУСОТ И ИСКУСТВЕНОТО ЗНАЕЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ
Нема држава во светот која остана имуна на кризата што ја создаде КОВИД 19. Здравствениот систем е погоден, економијата назадува. Образованиот процес претрпе драстична промена. Училниците останаа празни, наставата продолжи од дома. Но, државите секој...
24.03.2020, ОБРАЗОВАНИЕТО - НЕОПХОДНА ИНВЕСТИЦИЈА ВО БИЗНИСОТ
ОН ЛИНЕ УЧЕЊЕ ЗА НЕПРЕЧЕНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС
Истече и втората недела од кога, и во нашата земја, е прекината наставата поради ширењето на заразниот Ковид-19. Бројот на заболени, од ден на ден, се зголемува и никој не може да предвиди до кога ќе трае прекинот на наставата. Тоа може да значи дека...
16.03.2020, ОБРАЗОВАНИЕТО - НЕОПХОДНА ИНВЕСТИЦИЈА ВО БИЗНИСОТ
КОРОНА ВИРУСОТ- ЦРНИОТ ЛЕБЕД ВО ЕКОНОМИЈАТА И СОСТОЈБИТЕ
Поимот црниот лебед, во економијата, се користи како симбол за сосем неочекуван настан, за кој постои многу мала веројатност да се случи, но сепак последиците од истиот се деструктивни и за финансиските пазари и за реалната економија. Ваков настан се...
12.03.2020, ОБРАЗОВАНИЕТО - НЕОПХОДНА ИНВЕСТИЦИЈА ВО БИЗНИСОТ
ПРЕКУ ТРАИНЕЕ ПРОЕКТОТ ДО ПРИЗНАВАЊЕ НА ВЕШТИНИТЕ И КВАЛИФИКАЦИИТЕ ВО ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР
Градежниот сектор алармира дека недостасува стручен и квалитетен кадар, како предуслов за одржливи и конкурентни градежни компании. Градежништвото опфаќа 6,8% од вкупниот број активни деловни субјекти во државата и вработува 56.263 лица или 7,41% од ...