28.02.2020, АКТУЕЛНО
ПОСЕТИ ВО „ГЕНТЕРМ“ И „АСП-ПАК“ НА АГЕНДАТА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Делегација на Стопанската комора на Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески, денес ќе ја посети компанијата „Гентерм Северна Македонија“ во Прилеп - членка на Асоцијацијата на компании со технолошки напредно производство во рамки на Со...
28.02.2020, АКТУЕЛНО
ОБУЧЕНИ МЕНТОРИ И ВЕРИФИКУВАНИ КОМПАНИИ – УСЛОВ ЗА ПРАКТИЧНА ОБУКА НА УЧЕНИЦИТЕ
Стручноста на учениците по завршувањето на стручното образование се должи на квалитетот на реализација на практичната обука во компаниите, но искуството на терен покажува дека се јавуваат проблеми при реализирање на праксата. За да се излезе во преср...
27.02.2020, АКТУЕЛНО
Азески претставен како нов член на Советодавниот одбор на Мрежата за деловен развој на Југоисточна Европа (SEEBDN)
Како нов член на Советодавниот одбор на Мрежата за деловен развој на Југоисточна Европа, претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески, учествуваше на панел-дискусијата, како дел од настанот кој го организираше оваа организација, п...
27.02.2020, АКТУЕЛНО
НА 2. МАРТ НА ПОЛНОЌ СИТЕ ОПЕРАТОРИ ВО ДРЖАВАТА ЌЕ ПРЕКИНАТ СО РЕЕМИТУВАЊЕ НА ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИ ТВ КАНАЛИ, ОСВЕН НА ЈАВНИОТ СЕРВИС
Здружението на информатичко-комуникациските технологии, кое ги обединува сите оператори, донесе заклучок да го прекине реемитувањето на сите домашни и странски ТВ канали на 2 март 2020 година, вечерта на полноќ. Операторите ќе продолжат со реемитувањ...
25.02.2020, АКТУЕЛНО
ОПЕРАТОРИТЕ ЌЕ ПРЕКИНАТ СО РЕЕМИТУВАЊЕ НА ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИ ТВ КАНАЛИ, ОСВЕН НА ЈАВНИОТ СЕРВИС
ЗДРУЖЕНИЕ НА ИНФОРМАТИЧКО-КОМУНИКАЦИСКИ ТЕХНОЛОГИИ СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИТЕ Реемитувањето на сите домашни и странски ТВ канали преку македонските оператори ќе биде прекинато, едногласно одлучи Здружението на информатичко-комуникациски технологии, каде...