Конференција 27.09.2020 ИЗВОЗНА СТРАТЕГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ НА ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ

Скопје

Почитувани,

Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија, со поддршка на Министерството за економија и Проектот ,,Е4Е@мк - Образование за вработување во Северна Македонија“, на 27 септември 2020 година (недела), одбележувајќи го Светскиот ден на туризмот, организира конференција на тема:

ИЗВОЗНА СТРАТЕГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ
НА ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ

На конференцијата ќе биде ставен акцент на функционирањето на туризмот и угостителството во РС Македонија во 2020 година, последиците од КОВИД-19, до реформи во туризмот како предуслов за одржлив развој и поголема додадена вредност на секторот како извозна стопанска гранка, одбележувајќи го Светскиот ден на туризмот во услови на неизвесност, предизвикана од глобалната пандемија.

Темите на коишто панелистите и учесниците во дискусијата ќе имаат можност да изнесат свои ставови се:

  • како да се зачуваат работните места во секторот;
  • ефективност на мерките за поддршка за бизнисот;
  • подобрување на конјунктурата во туризмот во услови на пандемија и по неа;
  • модел на поддршка на секторот за надминување на последиците од пандемијата;
  • Северна Македонија како туристичка дестинација во 2021 година и приспособување кон новите трендови во туризмот;
  • потребата од реформа на образовниот систем во секторот во услови на глобална мобилност на кадарот.

По тој повод, имаме чест и задоволство да Ве поканиме да присуствувате на конференцијата, на којашто ќе се дефинираат и заклучни согледувања како да се постигне очекуваниот раст на секторот и да се зголеми неговото учество во вкупната економија

Конференцијата ќе се одржи на 27.9.2020 година (недела), со почеток во 11 : 00 часот, во хотелот „ Белви“, во Општина Илинден, Скопје.

Со цел доследна примена на мерките за превенција од заштита од корона вирусот согласно Протоколот на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство - обезбедување физичко растојание на учесниците од 1,5-2 м, носење заштитни маски, дезинфекција и сл., Ве молам, Вашето учество да го потврдите најдоцна до 23.9.2020 година (среда) на контакт : Даниела Михајловска Василевска, е-адреса : daniela@mchamber.mk ; телефон: 02 3244 021 ; мобилен: 072 22 00 37.

П.С. Синоним за туризам и угостителство се забава и задоволство. Во тој дух ќе го одбележиме и Светскиот ден на туризмот. Затоа дрес кодот за настанот е smart casual ”.

Агенда на настанот

Контакт лица:

Даниела Михајловска Василевска
++ 389 2 3244021, М. 072 220 037


Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 27.10.2020
ПРАВЕН АСПЕКТ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА – ПРАВА, ОБВРСКИ И ВИДОВИ ДОКАЗИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКАТА ПРАКСА
Семинар, 28.10.2020
УПРАВУВАЊЕ СО НАБАВКИТЕ И ВЕШТИНИ ЗА ПРЕГОВАРАЊЕ
Семинар, 30.10.2020
ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА
Семинар, 30.10.2020
ОСНОВИ НА БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ ИНФРАСТРУКТУРА ВО КОМПАНИИТЕ
Online Бизнис средби, 02.11.2020
„Textile Fashion Tech “ МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ЗА ТЕКСТИЛ
Online Бизнис средби, 03.11.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ВО РАМКИТЕ НА САМИТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ „SECURITY SUMMIT 2020“
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
ВИРТУЕЛЕН НАСТАН ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ „VIRTUAL MATCHMAKING EVENT“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЕНЕРГИЈА „EIF WORLD ENERGY CONGRESS AND EXPO“
Семинар, 12.11.2020
ЧИТАЊЕ НА ПОДАТОЦИ И ПОСТAВУВАЊЕ ФИЛТРИ ПРЕКУ GOOGLE ANALYTICS
Семинар, 13.11.2020
Онлајн семинар: КОРИСНИ АЛАТКИ ОД EXCEL 2016 ВО КАНЦЕЛАРИСКОТО РАБОТЕЊЕ
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“
Семинар, 19.11.2020
МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИ
Online Бизнис средби, 01.12.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „GREEN DAYS“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА, ЕНЕРГИЈА И ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА „POLLUTEC“
Online Бизнис средби, 02.12.2020
Виртуелен настан: „Match4Industry Business Matchmaking Event“