Презентација / 27.08.2019

Презентација на Вториот меѓународен саем за халал индустрија (SHF)

Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат


   

Стопанската комора на Македонија во соработка со Bosna Bank International, Ве покануваат на презентација на Вториот меѓународен саем за Халал индустрија - Sarajevo Halal Fair (SHF).

Резултат со слика за sarajevo halal fair 2019

Презентацијата претставува одлична можност за размена на информации за програмата, очекувањата, потенцијалите и трендовите за Халал индустријата во регионот и на глобално ниво.

Sarajevo Halal Fair (SHF) има за цел да ги обедини претставниците на Халал индустријата од Југоисточна Европа и други земји во кои е развиена оваа индустрија, како и мултинационалните компании кои на глобалниот пазар се присутни со халал производи. Посебно значаен дел од саемот се билатералните деловни средби меѓу производителите на халал производи и услуги со дистибутерите и клиентите од земјите од регионот, ЕУ членките, Блискиот Исток и други земји кај кои постои интерес за овој вид на производи и услуги. Sarajevo Halal Fair (SHF) ќе се одржи од 26.-28.09.2019 во Центар Скендерија Сараево, Босна и Херцеговина.

Презентацијата на Вториот меѓународен саем за Халал индустрија- Sarajevo Halal Fair (SHF) ќе се одржи на 27-ми август ( вторник) 2019 година во просториите на Стопанската комора на Македонија сала 1 на 5-ти кат со почеток од 10:00 часот.

Учеството за презентацијата е бесплатно, и можете да го пријавите заклучно до 26 август (понеделник) 2019 година кај контакт лицето: м-р Ивана Крстевска на е-адреса: ivana@mchamber.mk или на телефон: ++ 389 2 3244 051.

Во прилог на Поканата е Агенда за настанот.

Агенда на настанот Пријави се електронски

Контакт лица:

Ивана Крстевска
++ 389 2 3244051


Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 24.02.2020
КАМАТНИ ПОБАРУВАЊА И НИВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ, СПЕЦИФИЧНОСТИ И РАЗЛИКИ ПОМЕЃУ ЗАКОНСКА И ДОГОВОРНА КАМАТА И ДОГОВОРНА КАЗНА
Семинар, 25.02.2020
ВЕШТАЧЕЊЕТО КАКО ДОКАЗ ВО ПАРНИЧНАТА ПОСТАПКА
Семинар, 25.02.2020
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ
Семинар, 28.02.2020
ПРОФЕСИОНАЛНА ДЕЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА – ПРОТОКОЛ МЕНАЏМЕНТ
Семинар, 11.03.2020
ТЕЛЕФОНСКА ПРОДАЖБА (TELESALES)
Тренинг обука, 11.03.2020
ИНТЕРНИ ОБУЧУВАЧИ И МЕНТОРИ ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Семинар, 12.03.2020
ЗАКОНСКИ РОК ЗА НИШТЕЊЕ ДОКУМЕНТИ/ЗАПИСИ СО ИЗМИНАТИ РОКОВИ НА ЧУВАЊЕ
Семинар, 16.03.2020
ОБВРСКИ НА РАБОТОДАВАЧИТЕ ПРИ ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО И ЗАШТИТАТА НА ПРАВАТА ОД РАБОТЕН ОДНОС
Семинар, 19.03.2020
ПОИМ НА РАБОТЕН ОДНОС, ПРАВА И ОБВРСКИ ОД РАБОТЕН ОДНОС ПОВРЕДИ НА РАБОТНИОТ РЕД И ДИСЦИПЛИНА
Бизнис средби, 19.03.2020
Меѓународни деловни средби - ЕЕН, 19-20 март 2020 година, во Кочаели, Турција
Семинар, 19.03.2020
УПРАВУВАЊЕ СО СТРЕСОТ
Конференција, 01.04.2020
КОНФЕРЕНЦИЈА И МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ - ЕЕН, 1-3 април 2020 година, во Сараево, Босна и Херцеговина