Тековни проекти на Стопанска комора на Македонија 02.09.2020
👁 Прочитано:

18.11.2020,
ПРЕДИЗВИЦИ И ПРЕПОРАКИ ЗА НАДМИНУВАЊЕ НА СОСТОЈБИТЕ ВО НАЈПОГОДЕНИТЕ СЕКТОРИ ПРЕДИЗВИКАНИ ОД КОВИД-19 КРИЗАТА
Вo рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива, Стопанската комора на Македонија на 18 ноември 2020 година организираше онлајн инфо настан со цел презентација на клучните наоди од изготвените анализи за последиците предизви...
14.10.2020,
Одржан четвртиот состанок на Управниот одбор на проектниот тим на Проектот „Пазарно ориентирани вештини за одржливо енергетски ефикасно градење (ТРАИНЕЕ)“
На 14 октомври 2020 година, во хотелот „Солун“, се одржа четвртиот и воедно последен состанок на Управниот одбор на проектниот тим во рамките на Проектот „Пазарно ориентирани вештини за одржливо енергетски ефикасно градење (ТРАИНЕЕ)“.На состанокот пр...
09.10.2020,
Работна посета на „ИГМ Трејд“
Стопанската комора на Македонија реализираше работна посета на компанијата „ИГМ Трејд“ – Кавадарци. За потенцијалните предизвици и развојните можности на компанијата разговаравме со Александар Гечев, сопственик и раководител на „Алпос металургија“ од...
22.09.2020,
СТРАТЕГИЈА ЗА ПАМЕТНА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА КАКО ПРЕДУСЛОВ ЗА КОНКУРЕНТНА ЕКОНОМИЈА
Паметната специјализација претставува пристап на интегрирана економска трансформација која се базира на специјализација, т.e. искористување на постојните потенцијали во економијата (бизнисот), иновациите и науката. Паметната специјализација, како пол...
18.09.2020,
ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ГРАДЕЖНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛЦИ ПРЕКУ ПРОЕКТОТ „ТРАИНЕЕ“
Како дел од Потпрограмата „Енергетска ефикасност“ - „Хоризонт 2020“, на 18.9.2020 година, во хотелот „Александар Палас“, се одржа Конференција каде беа претставени алатките развиени во рамки на Проектот, а кои треба да помогнат во натамошното градење...
17.09.2020,
МОЖНОСТИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ БЕСПЛАТНО ДА НАЈДАТ СТРАНСКИ ПАРТНЕР ПРЕКУ ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА БИЗНИС-МОЖНОСТИ (ЕЕН)
Можностите за македонските компании да најдат странски партнери преку европската мрежа на бизнис-можности (Enterprise Europe Network) е огромна. Годишно, во просек повеќе од 250.000 мали и средни претпријатија (МСП) на ниво на ЕЕН мрежата добиваат не...
21.08.2020,
КОРИСТЕТЕ ГИ УСЛУГИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА-МОЖНОСТИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ БЕСПЛАТНО ДА НАЈДАТ СТРАНСКИ ПАРТНЕР ПРЕКУ ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА БИЗНИС-МОЖНОСТИ (ЕЕН)
Стопанската комора на Македонија е дел од Европската мрежа на бизнис можности (ЕЕН), преку Националниот конзорциум во којшто, покрај Комората, партнери се и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" од Скопје и Фондацијата за менаџмент и индустриско истраж...
06.08.2020,
ПОДОБРА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА СО ПРОЕКТИТЕ ЗА ЛОКАЛНА И РЕГИОНАЛНА КОНКУРЕНТНОСТ
Управен одбор на проектот за Локална и регионална конкурентност одржа зум состанок, на којшто присуствуваше претставникот на Европската комисија Никола Бертолини, претставници од Светска банка, како и претставници од проектната единца, а беше вклучен...
20.12.2019,
ФАКТОРИНГОТ КАКО АЛТЕРНАТИВЕН ИЗВОР НА ФИНАНСИРАЊЕ
Стопанската комора на Македонија во соработка со Финансиското друштво за факторинг „Фактор Труст“ од Скопје, одржаа тркалезна маса на тема: „Факторингот како алтернативен извор на финансирање“.Настанот беше организиран во насока на информирање на мал...
06.12.2019,
ПРЕКУ БИМ АЛАТКАТА ПОДИГНАТИ КРИТЕРИУМИТЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ОБЈЕКТИ
На состанокот на Управниот одбор на Проектот „Пазарно ориентирани вештини за одржливо енергетски ефикасно градење – ТРАИНЕЕ“ кој се реализира во рамките на Програмата „Хоризонт 2020“, чиј координатор е Стопанската комора на Македонија, беа презентира...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: Јадранка Аризанковска
виш советник во Стопанска комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244038, M. 072 236 711
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: Jadranka@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015