11.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Отворен ден со матуранти од Виница
Макпрогрес им понуди отворени перспективи и можности за вработување на матурантите во општина Виница.Отворениот ден кој се одржа на 14ти ноември имаше за цел да ги насочи професионално матурантите во високото образование на струки кои се подобро плат...
10.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Комерцијална банка АД Скопје добитник на наградата 2018 ЕUR Operational Excellence Award
Комерцијална Банка АД Скопје и оваа година е добитник на наградата 2018 ЕUR Operational Excellence Award, која ја доделува Дојче банк.Оваа награда е признание за беспрекорната директна обработка на меѓународните плаќања од страна на Комерцијална банк...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
ОКТА трета година по ред додели стипендии на 10 студенти на УКИМ
Десет студенти на УКИМ денеска ги потпишаа договорите со ОКТА, со кои добиваат целосни стипендии за постдипломски студии. Компанијата трета година по ред стипендира студенти од државниот Универзитет Св. Кирил и Методиј во Скопје.Со оваа програма се о...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ДОБИ 9-ТОТО НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ИЗГРАДБА НА ЗДРАВИ ЕКО ДОМОВИ ЗАШТИТЕНИ ОД БУЧАВА
На Адора инженеринг ѝ е доделено деветтото национално признание од министерството за економија за најдобри општествено одговорни практики за одговорен однос кон животната средина за проектот „Со традиционално неимарство до здрав современ дом“. Наград...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Тинекс МТ со награда за Најдобро Општествeно одговорна прaктика во 2019
Министерството за Економија на Република Северна Македонија на свеченото прогласување на Општествeна Одговoрност на претпријатијата и додели на Компанијата Тинекс МТ, статуетка за Национална Награда за Најдобро Општествeно одговорна прaктика во 2019...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Пивара Скопје освои највисоки награди од Министерството за економија за проектите за едукација на младите и за етичко управување
Пивара Скопје освои значајни награди за најдобри општествено одговорни практики што ги доделуваат Министерството за економија и Националното координативно тело за општествена одговорност. Во категоријата „Вложување во заедницата“ Пивара Скопје ја осв...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
ДУНА - семејно одговорнa компанија
Дуна Д.О.О донесе одлука во корист на своите вработени-мајки. По завршување на породилното отсуство од работа поради бременост, раѓање и родителство, новите мајки ќе имаат можност следните 12 месеци да работат со скратено работно време (4 часа), а пр...
02.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
30 ГОДИНИ ЕКСПЕРТС
Компанијата Експертс, специјализирано претпријатие за технологија на компримиран воздух, своето три децениско пшостоење на македонскиот пазар ќе го одбележи со стручно излaгање на тема Како до заштеда на електрична енергија во експлоатација на компре...
29.11.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
The Banker по десетти пат ја награди НЛБ Банка за „Најдобра банка за 2019 година”
На 28-ми ноември во Лондон, НЛБ Банка се закити, уште еднаш, по десетти пат, со престижната награда на реномираниот финансиски магазин The Banker, со што го потврди епитетот за најнаградувана Банка кај насНЛБ Банка на свечената церемонија на еден од ...