26.10.2016 (Семинар)
„ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НА НОВИОТ ЗАКОН ЗА ОПШТАТА УПРАВНА ПОСТАПКА И ПРИМЕНАТА НА МАТРИЈАЛНИТЕ ЗАКОНИ СО СУБСИДИЈАРНИОТ ЗАКОН“

27.10.2016 (Семинар)
Eднодневен семинар: ,,УСПЕШНО ПОДГОТВУВАЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ПОНУДИ, КОРИСТЕЊЕ НА ЕСЈН-СИТЕ АЛАТКИ И МОДУЛИ (ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ, ДИГИТАЛНО ПОТПИШУАВАЊЕ, Е-АУКЦИИ/КОНЕЧНА ЦЕНА), ТЕНДЕРСКО ДОСИЕ, МОДУЛ ЗАВРШЕНИ ПОСТАПКИ“

28.10.2016 (Форум)
ДЕЛОВНИ-СРЕДБИ НА МАКЕДОНСКИ И СРПСКИ КОМПАНИИ -28.10.2016 БЕЛГРАД, Р. СРБИЈА

28.10.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар:Исполнување и други начини на престанување на обврските oд должничко-доверителски односи согласно Законот за облигациони односи низ призмата на судските постапки

31.10.2016 (Семинар)
Дводневен семинар: „ ВЕШТИНИ ЗА ВОДЕЊЕ УСПЕШНА НАБАВКА ВО ВАШАТА КОМПАНИЈА“

01.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: Подготовка на компаниите (производители на хемикалии и прекурзори) од Република Македонија за регистрација и пуштање во промет на производи во земјите на Европската унија

01.11.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема: МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

02.11.2016 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ ТУРЦИЈА – АФРИКА „TABEF 2016“- 2-3.11.2016 Истанбул,Р.Турција

02.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: „ ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНА ВНАТРЕШНА ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА, ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНА ВНАТРЕШНА ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА’’

02.11.2016 (Семинар)
Еднодневна обука на тема:ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ, КВАЛИТАТИВНО ДОПОЛНУВАЊЕ ВО ПРОДАЖБАТА

02.11.2016 (Бизнис средби)
Меѓународен форум „Building Green Connections“

03.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: Дигитална форензичка истрага

03.11.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема:МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

05.11.2016 (Форум)
Бизнис Форум и 5. Самит на шефови на влади од земјите од Централна и Источна Европа и Кина- Рига, Латвија 5-6.11 2016 година.

08.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: ,,УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА”

09.11.2016 (Бизнис средби)
Меѓународни бизнис средби „Innomatch 2016“ 9 ноември 2016 година, Темишвар, Романија

09.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ПРАВНИ ИНСТИТУТИ ОД РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

15.11.2016 (Семинар)
Дводневен семинар на тема: БЕЗБЕДНОСТ НА ИНФОРМАЦИИТЕ ВО БАНКИТЕ

17.11.2016 (Семинар)
Советување на тема:ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ - ОД СТРЕС ДО ЛИДЕРСТВО од 17-19.11. 2016 во Белград

22.11.2016 (Конференција)
Меѓународна конференција „Build and Connect"

24.11.2016 (Тренинг обука)
Тренинг-програма во соработка со Институтот за промоција на економскиот развој на Австриската федерална комора – WIFI : ЕФЕКТИВНА ПРОДАЖБА КАКО РЕЗУЛТАТ НА УСПЕШНА ДЕЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА

02.12.2016 (Бизнис средби)
Меѓународни бизнис средби „LOVEAT 2016“ 2-3 декември 2016 година, Венеција, Република Италија

06.12.2016 (Бизнис средби)
Меѓународен брокерски настан „MIDEST 2016“ во Париз, Франција, од 6-9 декември 2016

02.04.2017 (Конференција)
"ГОДИШЕН ИНВЕСТИЦИСКИ СОБИР"- Тема: Меѓународните инвестиции и конкуренцијата,2-4.4.2017- ДУБАИ, УАЕ


26.10.2016
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА помеѓу Стопанската комора на Македонија и Народната банка на Република Македонија во областа на унапредување на финансиската едукација
25.10.2016
Промоција на Регионалната комора со седиште во Кичево на „ОТВОРЕН ДЕН НА МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМОТ“ ВО КИЧЕВО
25.10.2016
Одржана средба со дополнителниот заменик министер за финансии – РАЗМЕНА НА ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРАШАЊА ПОВРЗАНИ СО ЕКОНОМСКИТЕ АКТИВНОСТИ НА КОМПАНИИТЕ
25.10.2016
Со ГС1 стандардите до ЗГОЛЕМЕНА КОНКУРЕНТНОСТ НА МАКЕДОНСКАТА ТЕКСТИЛНА ИНДУСТРИЈА
21.10.2016
Клубот на менаџери-претприемачи продолжува со редовните активности-ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА: „УПРАВУВАЊЕ ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ СО ТАЛЕНТИ“
 


Брилијантен покровител

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права