21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

30.11.2017


Актуелно  

Информативна средба во Штип „Шанса за сите“ - ПРЕЗЕНТИРАН ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА АКТИВНИ МЕРКИ И ПРОГРАМИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ


Во организација на Регионалната комора со седиште во Штип, во соработка со Министерството за труд и социјална политика на РМ, Агенцијата за вработување на РМ, со поддршка на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), на 30.11.2017 година, се одржа Информативна средба за промоција на Програмата „Шанса за сите“, во рамките на Оперативниот план за активни мерки и програми за вработување во 2017 година.  Оваа програма е развиена и имплементирана од страна на Владата на РМ и УНДП. 

Настанот го отвори потпретседателката на Регионалната комора со седиште во Штип Весна Ангеличкова, која што се заблагодари за присуството и истакна дека  многу е важно овие мерки да бидат промовирани директно пред стопанствениците затоа што само така ќе може да се оствари комуникација и да се слушнат нивните видувања по основ на оваа програма. Исто така, свое обраќање пред присутните имаше и Катица Арсовска, раководител на Центар за вработување Штип. Таа истакна дека станува збор за финансиска поддршка за отворање нови работни места преку мерките и програмите дизајнирани за бизнис секторот, насочена кон претпријатијата кои можат да добијат до 615.000 денари неповратна помош. Мерката беше презентирана пред 50-тина претставници од бизнис заедницата и граѓанскиот сектор во регионот. Пред присутните во име на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), свое излагање имаа Драган Ристовски и Викторија Нешковска, мониторинг-координатори. Тие истакнаа дека Оперативната програма содржи најразлични активни мерки, вклучувајќи субвенционирано вработување и други различни обуки за микро, мали и средни претпријатија, како и  услуги за невработени лица и програми за усовршување, па заради тоа треба што повеќе да се искористи оваа поволност. Исто така, тие истакнаа дека намалувањето на високата стапка на невработеност во земјата е огромен предизвик и главен приоритет.

Регионалната комора со седиште во Штип секогаш им стои на располагање на компаниите-членки и  понатаму ќе претставува поддршка на заинтересираните компании да ги искористат бенефитите од презентираните мерки.

Моника Стоичева 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права