21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

15.11.2017 - 15.11.2017


Настан Стопанска комора на Македонија,  Македонија

Работна средба на тема: ПРОФЕСИОНАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ(ПРОЕКТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА)


Работна средба на тема:
ПРОФЕСИОНАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ
(ПРОЕКТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА)

15 ноември 2017 година (среда)
13:30-15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5 кат

       Преку Проектот „Центар за вработување лица со хендикеп“, Стопанската комора на Македонија заедно со Министерството за труд и социјална политика, во рамките на активностите за вклучување на лицата со хендикеп на пазарот на трудот, организираат работна средба со компании со цел заедничка подготовка на предлог-активностите за воведување  професионална рехабилитација од страна на работодавачите од отворениот пазар на труд. Имајќи предвид дека покрај вложувањето во унапредување на знаењата и вештините на лицата со хендикеп, од неизмерна важност е и поддршката на компаниите во процесот на создавање целосна и ефективна инклузија на лицата со хендикеп на пазарот на трудот.

       Министерството за труд и социјална политика подготвува уште еден сличен проект за реализација на професионалната рехабилитација на лицата со хендикеп. На работната средба ќе бидат дискутирани предлог-активности за реализација на Проектот за професионална рехабилитација на лицата со хендикеп.

      На работната средба ќе присуствува и Мила Царовска, министерка за труд и социјална политика во  Владата на РМ.

Настанот ќе се одржи на 15.11.2017 година (среда), со почеток во 13:30 часот, во Стопанската комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат. Ве молиме вашето присуство да го потврдите најдоцна до 13.11.2017 година (понеделник).

Лица за контакт: Ивана Крстевска, е-адреса: ivana@mchamber.mk, телефон: (+389) 2 3 244 051 и Ирена Мојсовска, е-адреса: irena@mchamber.mk, телефон: (+389) 2 3 244 009.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Ивана Крстевска
Тел: ++ 389 2 3244051
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ivana@mchamber.mk

Контакт: Ирена Мојсовска
Тел: ++ 389 2 3244009
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: irena@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права