24.01.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Facade 2018 Match Event“, Ротердам, Холандија

25.01.2018 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КОРПОРАЦИСКИОТ (КОМПАНИСКИОТ) РИЗИК И ОРГАНИЗИРАЊЕ / ВОСПОСТАВУВАЊЕ АРХИТЕКТУРА НЕОПХОДНА ЗА ОДРЖУВАЊЕ ФУНКЦИОНАЛЕН СИСТЕМ

26.01.2018 (Советување)
Советување на тема:ЈАВНИ НАБАВКИ, ПРЕДЛОЗИ, НОВИНИ И ИДНИ ИЗМЕНИ (e-жалба, е-архива, е-маркет и е-каталози)

30.01.2018 (Семинар)
ВОВЕДУВАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО КОНТРОЛНИТЕ ПРИСТАПИ НА ИТ-СИСТЕМИТЕ

30.01.2018 (Презентација)
БЕСПЛАТНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТЕМА:ПРОЕКТИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ И НАМАЛУВАЊЕ НА ОПЕРАТИВНИТЕ ТРОШОЦИ ПО МОДЕЛОТ НА „ESCO“-30.01.2018

31.01.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС-СРЕДБИ „ЕУ-СРБИЈА 2018"

01.02.2018 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

01.02.2018 (Инфо сесија)
ЗАКОНСКИТЕ ПРОПИСИ ОД ОБЛАСТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО ФУНКЦИЈА НА РАЗВОЈ, УНАПРЕДУВАЊЕ И КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ

09.02.2018 (Семинар)
CONTENT MARKETING – КАКО ДА ГО ДОБИЕТЕ НАЈДОБРОТО ОД ДИГИТАЛНАТА КОМУНИКАЦИЈА?

14.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:АНАЛИЗА НА РЕГРЕСНИТЕ ПОБАРУВАЊА-ЗАКОНСКИТЕ РЕШЕНИЈА НАСПРОТИ СУДСКАТА ПРАКСА

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Бизнис-настани

12.12.2017 - 12.12.2017


Форум Кавадарци,  Македонија

„ПРЕКУ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА СТОПАНСТВОТО ДО ПОГОЛЕМ ЕКОНОМСКИ РАСТ“-12.12.2017 КАВАДАРЦИ


 

ПРЕКУ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА СТОПАНСТВОТО ДО ПОГОЛЕМ ЕКОНОМСКИ РАСТ
12 декември 2017 година
11:00 часот
Хотел „ФЕНИ “ - Кавадарци

Почитувани,


     Во рамките на Проектот на УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“, Стопанската комора на Македонија Ве поканува да бидете дел од претстојниот Форум на тема: „ПРЕКУ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА СТОПАНСТВОТО ДО ПОГОЛЕМ ЕКОНОМСКИ РАСТ“.


     Целта на Форумот е да се разгледаат можностите за зголемување на капацитетите на македонските извозно ориентирани компании, како и низ интерактивна дискусија да се дојде до заклучоци за надминување на постојните бариери во процесот на интернационализација.


Форумот ќе се одржи на 12 декември 2017 година (вторник), со почеток во 11:00 часот, во Хотел „ФЕНИ “ - Кавадарци .


     Ве молиме, Вашето присуство да го потврдите најдоцна до 11 декември 2017 година (контакт: м-р Сања Николова, тел: 02 32 44 091, е-адреса: sanja@mchamber.mk). 


     Ќе ни претставува особена чест и задоволство доколку и Вие бидете дел од претстојниот Форум.

АГЕНДА


11:00 - 11:30 часот  Регистрација на учесниците


11:30 - 12:00 часот  Официјално отворање на Форумот
Модератор и вовед: Јадранка Аризанковска, Стопанска  комора на Македонија

 -Краток осврт врз надворешно-трговските состојби во  регионот и бариерите со кои се соочуваат компаниите


12:00 - 12:30 часот  Претставување на проектот и активностите за 2018 година
Љубомир Димовски, „ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал“ – Скопје

- Претставување и цели на проектот на УСАИД – Партнерство за подобра бизнис регулатива

 

12:30 - 12:45 часот  Обраќање на претставник на УСАИД
                                 -Татјана Марковска, Kанцеларија за економски развој на УСАИД Македонија

13:00 - 13:30 часот     Прашања и дискусија


13:30 - 13:45 часот     Пауза за кафе


13:45 - 14:45 часот     Панел-дискусија
Тема:„Препораки и искуства за поттик на извозот и  искуства  од други земји“

 Модератор: проф. д-р. Радмил Поленаковик
                   - Рафаело Бенети – ПРОМОС- Агенција за подршка на  италијанските компании за извоз, Стопанска комора наМилано, Италија : Препораки за поттик и поддршка на  извозните компании;
               - Маријана Јорданова од „КИМ“:  Пробивање на странските  пазари и искуства во надминувањето на бариерите при извоз на европскиот пазар од Република Македонија;
               - Претставник од „Кожувчанка“: Искуствата  и проблемите со кои се соочуваат компаниите при пробив на нови пазари;
               - Претставник од -  Дрекслермаер – искуства на странските инвеститори при извоз
                - проф. д-р. Радмил Поленаковиќ: Поттик на соработката помеѓу бизнисот, науката и државата за поголема конкурентност на македонската економија;
                - Александар Станојковски и Дарко Стефановски- МБПР:  Пристапот  до финансии  и инструменти  за  поддршка на приватниот сектор во процесот на извоз


15:00 часот               Коктел

 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Тања Мицева
Тел: ++ 389 43 415 044
Факс:++ 389 43 415 044
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: tanja@mchamber.mk

Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права