Основни информации

Asociacioni Maqedonas i Metaleve - AMM


Te dhena themelore per Asociacionin maqedonas te metaleve MAM, per vitin 2008

Asociacioni maqedonas i metaleve MAM i bashkon prodhuesit e metaleve bazike dhe metaloperpunuesve ne vend.Kompleksi i metarulgjise se zeze dhe te ngjyrosur me perpunim te metaleve paraqet  komponente ekonomike dhe teresi te rrumbullaksuar teknologjike te te gjitha ekonomive nacionale dhe ka rendesei strategjike ne vend.
Fakti qe pjesa me e madhe e resurseve zhvillimore te Republikes se Maqedonise ne te kaluaren kane qene te drejtuar ne kete pjese te industries, ne ekonomine nacionale,flet per relacionin e shqyrtuar,kurse investimet e huaja ne privatizim te kapaciteteve te tyre bartese ne kohen me te re,eshte edhe nje vertetim  ne rendesine dhe perspektiven e tij te vecante.

Ne fazen e rikonstruimit permes proceseve te privatizimit jane realizuar investime te rendesishme te huaja ne prodhim te limeve te destiluar me ngrohje,me ftohje,te zinkuar,plasitifikuar,feroleguara,
hekur per beton,etj.

Kerkesa relativisht e larte ne tregun e Ish republikave jugosllave ne kohen me te re BE dhe SHBA dhe vende te tjera kane patur gjithashtu rendesi te vecante ne dinamiken e  zhvillimit te ketij kompleksi,ne rendesine e tij strukturore te asortmanit dhe teknike teknologjike.

Marreveshja per stabilizim dhe asociim,e cila ka hyre ne fuqi me 1.4.2004,i ka ngritur mardheniet ne Republiken  e Maqedonise  me Bashkimin evopian ne nivel te larte te konsiderueshem,duke dhene impuls te ri ne pozicionim te Republikes se Maqedonise ne sistemin global dhe ne rrjedha si kualitet i ri ne bashkepunimin e tij internacional.

Te dhena themelore per Asociacionin maqedonas te metaleve MAM, per vitin 2008

 Importi dhe eksporti ne vitin 2008

 

 

 

Kontakt adresa:
Oda ekonomike Maqedonise
rr.Dimitrie Cupovski,13
1000 Shkup

Personi per kontakt: Vojkan Nikolovski
Tel: (02) 3244086 Faks:(02) 3244088
Call qendra : (02) 15015
E-adresa: vojkan@ic.mchamber.org.mk


 

Anetari i shkelqyer mbrojtes

Mbrojtes Anetaret Premium

Anetaret mbrojtes

Argjend anetaret mbrojtes

Partneret

Institucionet e shtetit

Institucionet nderkombetare

@2008 Oda Ekonomike e Maqedonisë, të gjitha të drejtat e rezervuara