24.10.2017 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ЈАВНИОТ ВО ДРЖАВНИОТ СЕКТОР СОГЛАСНО СИСТЕМИТЕ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ

26.10.2017 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.10.2017 (Семинар)
СУДСКИ ПОСТАПКИ, ИСКУСТВА И СУДСКА ПРАКСА ВО ОБЛАСТА НА ДАНОЧНИТЕ ПРЕКРШОЦИ

30.10.2017 (Бизнис средби)
„Саем за директни бизнис средби Кошице 2017“-Словачка, 30.10.2017

31.10.2017 (Семинар)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „EXPORT WEEK 2017“ - 31.10-2.11.2017

01.11.2017 (Тренинг обука)
СО НАПРЕДНИ КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ ДО ПОДОБРУВАЊЕ НА ОДНОСОТ СО КЛИЕНТИТЕ, СОРАБОТНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ, Прага, Р.Чешка

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

02.11.2017 (Тренинг обука)
„МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ“

02.11.2017 (Семинар)
НАПРЕДЕН EXCEL – КРЕИРАЊЕ EXCEL DASHBOARD

02.11.2017 (Семинар)
Тренинг-обука: ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ КАЈ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРОДАЖБА

02.11.2017 (Саем)
„Match4Industry Business Matching Event“ - 2-3.11.2017, Коџаели, Република Турција

02.11.2017 (Конференција)
Конференција на тема: „Предизвиците на патот кон Европската Унија“-2-3.11.2017 Будва, Црна Гора

06.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА:ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ „RENEXPO®BIH 2017“ - 9.11.2017 Сараево, БиХ

09.11.2017 (Конференција)
Меѓународна дводневна конференција за финансирање на европски програми - Скопски Саем

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

Бизнис-настани

22.05.2017 - 22.05.2017


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

Еднодневен семинар на тема:ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПРОДУКТИВНОСТА НА ВРАБОТЕНИТЕ


Еднодневен семинар на тема:

ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПРОДУКТИВНОСТА НА ВРАБОТЕНИТЕ

6 септември 2017 година
10:00 – 16:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат

Имате чувство дека Вашиот тим работи многу, но се` уште не ги постигнува очекуваните резултати за Вас и за Вашата компанија? Времето во компанијата не се користи доволно ефикасно и има многу „слободно време"? Вие сами не постигнувате да сработите се` што е потребно и она што е важно за Вас?
Целта на семинарот е да се потенцираат клучните елементи на продуктивност и учесниците да добијат практични алатки со кои ќе ја подобрат личната и продуктивноста на тимот. Врз основа на Каизен пристапот (континуирано подобрување), обуката помага да се развијат лични и тимски способности и навики за зголемување на продуктивноста веднаш по завршувањето на семинарот.
Основни пристапи за семинарот се учење од практични примери, разработка на теоретски концепти, преку докажани техники и алатки, дискусии и учење врз основа на детални повратни информации.

Семинарот е наменет за: сите оние кои сакаат да научат како да ги подобрат своите комуникациски и организациски вештини, со цел зголемување на ефикасноста и продуктивноста на тимот. Обуката е наменета само за оние кои се подготвени да ги променат своите навики и на тимовите кои сакаат побрзо, подобро и поквалитетно да функционираат, во согласност со барањата, во добри односи со колегите, како и одговорноста за животната средина.

ПРОГРАМА
•Комуникација и тимска работа:
o Успешна интерна комуникација;
o Ефективна повратна информација;
o Фази на развој на тимот;
o Клучни алатки и елементи на тимската работа;
o Евалуација на ефикасноста како мотивационен инструмент за развој на продуктивноста;
•Продуктивност:
o Квалитето дефинирање на посакуваните резултати;
o Давање приоритет;
o Како да се дефинира најефективен план за акција?
o Како да се обезбеди спроведување на акциониот план?
o Како да се следат достигнувањата и резултатите и да се учи од лично искуство и од искуството на тимот?
•Стратегии за да се зголеми ефикасноста:
o Стратегија за управување;
o Менаџмент стратегија;
• Негативни фактори на продуктивноста:
oКако да се избориме со негативните фактори?

Предавач:
- Младен Јовановиќ,
тренер и консултант со 14 години работно искуство. Сертифициран WIFI-тренер (WIFI - Институт за промоција на економскиот развој на Австриската федерална комора), со меѓународно работно искуство во повеќе области: стратешко планирање, управување со проектен циклус, организациски и тимски развој, образование за возрасни, прибирање на финансиски средства и јавно застапување. Успешно завршил голем број програми за тренери и консултанти, вклучувајќи ги и следните програми: Strategic Frameworks во Kennedy School of Development при Универзитетот Харвард во САД, Партнери за демократски промени на Словачка, Меѓународна иницијатива за буџетот на САД, Проект на Владата на Франција во областа на ЕУ-проекти, Charity Know How UK во областа на управување со проектен циклус и модел на спирала во проектното работење. Досега, како консултант и тренер работел во Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија, Бугарија, Романија, Унгарија, Франција и Италија.
Референци: Траг Фондација, LEONI Wiring Systems Southeast, Амбасадата на Франција во Србија, FALKE, OEBS Мисија во Србија, USAID, Институт за одржлив развој на САД, Либера - Италија, Philip Morris Int, Национална агенција за регионален развој на Република Србија и др.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- ручек и освежување;
- сертификат за учество на семинарот.

Сите заинтересирани учесници можат да се пријават најдоцна до 31 август  2017 година.

Во прилог: 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права