24.10.2017 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ЈАВНИОТ ВО ДРЖАВНИОТ СЕКТОР СОГЛАСНО СИСТЕМИТЕ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ

26.10.2017 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.10.2017 (Семинар)
СУДСКИ ПОСТАПКИ, ИСКУСТВА И СУДСКА ПРАКСА ВО ОБЛАСТА НА ДАНОЧНИТЕ ПРЕКРШОЦИ

30.10.2017 (Бизнис средби)
„Саем за директни бизнис средби Кошице 2017“-Словачка, 30.10.2017

31.10.2017 (Семинар)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „EXPORT WEEK 2017“ - 31.10-2.11.2017

01.11.2017 (Тренинг обука)
СО НАПРЕДНИ КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ ДО ПОДОБРУВАЊЕ НА ОДНОСОТ СО КЛИЕНТИТЕ, СОРАБОТНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ, Прага, Р.Чешка

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

02.11.2017 (Тренинг обука)
„МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ“

02.11.2017 (Семинар)
НАПРЕДЕН EXCEL – КРЕИРАЊЕ EXCEL DASHBOARD

02.11.2017 (Семинар)
Тренинг-обука: ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ КАЈ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРОДАЖБА

02.11.2017 (Саем)
„Match4Industry Business Matching Event“ - 2-3.11.2017, Коџаели, Република Турција

02.11.2017 (Конференција)
Конференција на тема: „Предизвиците на патот кон Европската Унија“-2-3.11.2017 Будва, Црна Гора

06.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА:ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ „RENEXPO®BIH 2017“ - 9.11.2017 Сараево, БиХ

09.11.2017 (Конференција)
Меѓународна дводневна конференција за финансирање на европски програми - Скопски Саем

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

Бизнис-настани

22.05.2017 - 22.05.2017


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

MUSIC & MANAGEMENT - Live Piano performance -


Еднодневен семинар:

MUSIC & MANAGEMENT
- Live Piano performance -

31 мај 2017 година (среда)
10:00-15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 3 на 5-ти кат

 

          Стопанската комора на Македонија, согледувајќи ја потребата од континуирано развивање на вештини за тековното работење на менаџерите, во насока на зголемување на нивната ефикасност и продуктивност, на 31 мај 2017 година, организира еднодневна интерактивна обука на тема: „Music & Management – Live piano performance“.
          Следејќи ги светските трендови и позитивните искуства од организираните настани во Дубаи (ОАЕ), Германија, Словачка и Романија, ексклузивно Комората ќе биде домаќин на настанот кој ќе Ви овозможи на обуката да ги унапредите Вашите вештини, пропратени со различни стилови на музика која ќе Ви помогне да го дефинирате Вашиот менаџмент стил. Преку презентација на реални примери од секојдневното работење ќе се овозможи унапредување на комуникацијата помеѓу менаџерите и тимовите.

Цел на семинарот:
- Подобрување на комуникацијата во насока на определување на очекувањата за себе и за потребните менаџмент вештини;
- Приспособување на Вашиот лидерски стил за исполнување на потребите на тимот;
- Комуницирање на организациските цели кои носат резултати;
- Спроведување на стратегии за зголемување на продуктивност и мотивација кај вработените;
- Користење ефикасни техники за обука на Вашиот тим.

Семинарот е наменет за:
• I и II ниво на менаџментот во компанијата;
• тим-лидери, претпоставени, супервизори, раководители на сектори и сите останати вработени кои сакаат да се стеткнат со дополнителни вештини за управувањето.
 
ПРОГРАМА
• Идентификување на особините и способностите потребни за ефективно управување;
• Разбирање на Вашата улога и одговорности како менаџер;
• Научете како да преминете од индивидуален соработник кон менаџер;
• Ефикасно работење во повеќегенерациски тим;
• Поврзување на клучните бизнис принципи: доверба, почитување и извршување;
• Вештини за унапредување на начинот на размислување на лидерите.

Предавач:
- Михаил Китановски, сопственик и управител на „Д2ЕМ“ Консалтинг со повеќе од 15 години консултантско искуство во 14 земји во светот. Главна експертиза во областите: Организациски инженеринг; Balanced Scorecard; Системски дел и процес на продажба; Лидерство и управување; Оптимизација на производствени процеси; Стратешки менаџмент и Бизнис планирање; Менаџмент на финансии, како и Имплементација на меѓународни стандарди. 
Во своите меѓународни активности вбројува над 20 држави меѓу кои и: Непал, Сингапур, Дубаи (ОАЕ), Германија, Франција, Италија и др.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- закуска и освежување;
- сертификат за присуство на семинарот.

Сите заинтересирани за учество на семинарот можат да се пријават најдоцна до 30 мај 2017 година.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права