23.01.2018 (Семинар)
РОКОВИ ЗА ЗАКОНСКИ ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС, ОТКАЗНИ РОКОВИ, ОСНОВИ ЗА ЗАКОНСКИ ПРЕКИН НА РАБОТНИОТ ОДНОС, НЕОСНОВАНИ ПРИЧИНИ ЗА ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС

24.01.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Facade 2018 Match Event“, Ротердам, Холандија

25.01.2018 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КОРПОРАЦИСКИОТ (КОМПАНИСКИОТ) РИЗИК И ОРГАНИЗИРАЊЕ / ВОСПОСТАВУВАЊЕ АРХИТЕКТУРА НЕОПХОДНА ЗА ОДРЖУВАЊЕ ФУНКЦИОНАЛЕН СИСТЕМ

26.01.2018 (Советување)
Советување на тема:ЈАВНИ НАБАВКИ, ПРЕДЛОЗИ, НОВИНИ И ИДНИ ИЗМЕНИ (e-жалба, е-архива, е-маркет и е-каталози)

30.01.2018 (Семинар)
ВОВЕДУВАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО КОНТРОЛНИТЕ ПРИСТАПИ НА ИТ-СИСТЕМИТЕ

30.01.2018 (Презентација)
БЕСПЛАТНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТЕМА:ПРОЕКТИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ И НАМАЛУВАЊЕ НА ОПЕРАТИВНИТЕ ТРОШОЦИ ПО МОДЕЛОТ НА „ESCO“-30.01.2018

31.01.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС-СРЕДБИ „ЕУ-СРБИЈА 2018"

01.02.2018 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

09.02.2018 (Семинар)
CONTENT MARKETING – КАКО ДА ГО ДОБИЕТЕ НАЈДОБРОТО ОД ДИГИТАЛНАТА КОМУНИКАЦИЈА?

14.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:АНАЛИЗА НА РЕГРЕСНИТЕ ПОБАРУВАЊА-ЗАКОНСКИТЕ РЕШЕНИЈА НАСПРОТИ СУДСКАТА ПРАКСА

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Настани/Иницијативи

Регионална комора со седиште во Кавадарци


17.05.2017 - ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ – ОДРЖАНА ШЕСНАЕСЕТТАТА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА ВО КАВАДАРЦИ

Во рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“, на 17.5.2017 година, во хотелот „Фени“ во Кавадарци, се одржа Шеснаесеттата информативна сесија на тема: „Права и обврски кои произлегуваат од Законот за работни односи и колективните договори“.

27.04.2017 - Деловна средба на компаниите од Регионалните комори со седиште во Прилеп и Кавадарци – СООБРАЌАЈНАТА ИНФРАСТРУКТУРА И ГАСИФИКАЦИЈАТА КЛУЧНИ ЗА РАЗВОЈОТ НА РЕГИОНИТЕ
Регионалните комори со седиште во Прилеп и во Кавадарци при Стопанската комора на Македонија, на 26.4.2017 година, организираа заедничка деловна средба на компаниите од двата региона, која се одржа во Прилеп во хотел ,,Салида’’. Свои воведни обраќања имаа Симон Наумоски, претседател на Регионалната комора со седиште во Прилеп, кој воедно и ја водеше седницата. О Регионалната комора со седиште во Кавадарци, присутните ги поздрави Игор Мицев од ,,Кожувчанка’’.
 

29.03.2017- ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ – одржана третата информативна сесија во Кавадарци

Во рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“, се одржа третата по ред информативна сесија на тема „Права и обврски кои произлегуваат од Законот за даночна  и царинска политика“ во хотел „Фени“ во Кавадарци на 29.03.2017 година.

06.03.2017 - Деловна средба на компании-членки на регионалните комори со седиште во Кавадарци и во Штип - ЗАЕДНИЧКИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ПОТТИК НА РЕГИОНАЛНИОТ ЕКОНОМСКИ РАСТ
Регионалните комори со седиште во Кавадарци и во Штип при Стопанската комора на Македонија, на 3.3.2017 година, организираа заедничка деловна средба на компании од двата региона, која се одржа во Кавадарци во деловните простории на ,,Кожувчанка’’. Свои воведни обраќања имаа Митко Јанчев и Наум Барзов, претседатели на управните одбори на регионалните комори со седиште во Кавадарци и во Штип...

10.11.2016 - ЗДРУЖЕНИЕТО НА ОСИГУРУВАЊЕТО ПРОДОЛЖИ СО ЦИКЛУСОТ НА БЕСПЛАТНИ ПРЕДАВАЊА НА ТЕМА: ИМОТНО ОСИГУРУВАЊЕ – ПОТРЕБА И РИЗИЦИ 

На 9.11.2016 година, во деловните простории на „Кожувчанка“ во Кавадарци, во организација на Регионалната комора со седиште во Кавадарци, а како продолжување на циклусот на бесплатни предавања на Здружението на осигурувањето при Стопанската комора на Македонија, се одржа предавање на тема: ИМОТНО ОСИГУРУВАЊЕ - ПОТРЕБА И РИЗИК, на коешто присуствуваа петнаесет компании од регионот.

 

Повеќе информации од Регионалната комора со седиште во Кавадарци ...


 

Контакт лице:
Тања Мицева
Тел/Факс: (043) 415 044
Call Центар : (02) 15015
tanja@mchamber.mk

Регионална канцеларија
со седиште во Кавадарци
ул. „7 Септември“ бр.1,
Кавадарци


 


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права