Бизнис-настани

31.10.2018 - 31.10.2018


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ


Еднодневен семинар на тема:

ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ
31 октомври 2018 година (среда)
9:00-14:30 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат
 

          Современиот бизнис е резултат на интензивниот техничко-технолошки развој каков што историјата не памети. Истиот бара нови профили на сите нивоа на извршување. Продажниот процес заедно со неговиот комплементарен придружник - преговарањето не се исклучоци. И тие бараат брзо приспособување кон сите промени со цел да се опстане во сè поизразената конкурентска борба.
На современиот успешен продажен агент му се потребни модерен пристап, алатки и техники за да остане со тој епитет – успешен.

          За таа цел, Стопанската комора на Македонија, на 31 октомври 2018 година, организира еднодневен семинар на тема: „ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ“.

ПРОГРАМА

1. ВОВЕДЕН МОДУЛ
- Профил на успешен продажен агент/преговарач;
- Предизвици пред современата продажба;
- Што продаваме? Како продаваме?
- Ефективна продажно-преговарачка комуникација;
- Rapport – алатка без која не се може;
- Моќта на прашалните техники.
   
2. ПРОДАЖБА

- Од продажба кон Account Management;
- Специфичната тежина на фазите во продажбата;
- Од анализа на потребите до структурирана презентација;
- Справување со клиентските отпори.

3. ПРЕГОВАРАЊЕ
- Преговарање – реален случај;
- Согледувања: добри и погрешни (ре)акции;
- Од што зависи резултатот во преговарањето?
- Заблудата на компромисот;
- Варијаблите – суштината на преговарањето;
- Како да се избегне преговарачка „грешка во чекори“?
- Асертивно преговарање.

4. ЗАВРШЕН МОДУЛ
- Завршни согледувања и заклучоци.
- Прашања и одговори.
- Затворање на тренингот.


ПРЕДАВАЧ
- Митко Керамитчиев, деловен консултант и тренер за бројни деловни вештини со потесна специјализација во продажба, услуга и дистрибуција.
Работејќи за или тесно соработувајќи со големи интернационални бизнис гиганти и светски познати брендови бил во прилика да го спроведува нивното глобално know-how на македонскиот и на регионалниот пазар.
„Wrigley“, „Allied Domecq“, „Colgate-Palmolive“, „Johnson&Johnson“, „Dr. Oetker“, „Johnson Wax“, „Hipp“, „Nestle“, „AWT International“, „Alma-M“ се дел од организациите за кои Керамитчиев работел или соработувал.
Како тренер, со повеќе од  630 семинари, работилници, предавања, презентации и консултантски сесии одржани во Македонија и во регионот, Керамитчиев соработувал со бројни компании од речиси сите деловни сектори: банкарство, енергетика, осигурување, градежништво, транспорт, рударство, спорт, автомобилска индустрија, производство на различни стоки и репроматеријали, дистрибуција на стоки за широка потрошувачка, информатика и комуникација, фармација, тутунска индустрија, угостителство...
 Неговата консултантска и тренерска пракса и покрај формалното образование (МВА), доминантно ја црпи и се базира на сопствено искуство и принципите за кои зборува ги поткрепува со сопствени примери. Самиот е учесник на бројни семинари во земјата и во странство.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- ручeк и освежување;
- сертификат за присуство на семинарот. 

Последен рок за пријавување за семинарот: 25 октомври 2018 година.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права