21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

09.11.2017


Актуелно  

СТУДИСКА ПОСЕТА НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД БИЗНИС, ЈАВНИОТ И НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР ОД РЕПУБЛИКА КОСОВО ВО ВАРДАРСКИОТ, ИСТОЧНИОТ И ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН


Во Регионалната комора се седиште во Велес на 8.11.2017 година, во организација на Центарот за развој на Вардарскиот плански регион, се реализира студиска посета на  20 претставници од бизнис, јавниот и невладиниот сектор од Република Косово. Пред гостите, Вардарскиот плански регион го претстави Марко Колев, раководител на Центарот за развој на Вардарскиот плански регион.

 

Оваа студиска посета се реализира во рамките на Проектот „Организирање на студиски посети во соседен регион“, како дел од иницијативата за подобрување на капацитетите на организациите за поддршка на бизнис секторот во партнерските општини. Студиската посета беше организирана и финансиски поддржана од „МАЛАСИ“ -  Центар за поддршка на бизнис секторот, во соработка со Фондацијата за одржлиив економски развој – „ПРЕДА плус“ - Косово.

На средбата беа презентирани Канцеларијата на Вардарскиот плански регион и нејзиното досегашно работење, поддршката што ја дава на бизнис секторот во регионот, како и Стопанската комора на Македонија, од страна на Ирена Жарова од Регионалната  комора со седиште во Велес.

Претставниците од Косово го поздравија овој начин на размена на искуства и меѓусебно поврзување во рамките на Проектот, а воедно изразија надеж за идна подобра соработка. Делегацијата од Косово имаше можност да го збогати своето искуство преку посета на три плански региони -  Вардарскиот, Источниот и Југоисточниот регион.

Ирена Жарова 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права