20.06.2018 (Семинар)
Судски спорови кои произлегуваат од постапките пред управните органи поврзани со Законот за приватизација на градежно земјиште, Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти и Законот за денационализација

21.06.2018 (Семинар)
Eднодневен семинар:ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

21.06.2018 (Семинар)
СОВРЕМЕНИ ТРАНСПОРТНИ ЛОГИСТИЧКИ СИСТЕМИ И РЕШЕНИЈА

28.06.2018 (Семинар)
Предвиденост на надомест на штета во Законот за работни односи, видови надомест на штета, обврска на работодавачите за обезбедување безбедни услови за работа, покренување на прекршочна постапка против работодавач и постапка по жалба

03.07.2018 (Семинар)
ВОВЕД ВО ISO 37001:2017 СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈА

05.07.2018 (Советување)
КРШЕЊЕТО НА РАБОТНИОТ РЕД И ДИСЦИПЛИНА ИЛИ РАБОТНИТЕ ОБВРСКИ КАКО ПРЕДУСЛОВ ЗА ОТКАЗ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

30.01.2018 - 30.01.2018


Презентација Скопје,  Македонија

БЕСПЛАТНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТЕМА:ПРОЕКТИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ И НАМАЛУВАЊЕ НА ОПЕРАТИВНИТЕ ТРОШОЦИ ПО МОДЕЛОТ НА „ESCO“-30.01.2018


 

Покана за
бесплатна презентација на тема:

ПРОЕКТИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ И НАМАЛУВАЊЕ НА ОПЕРАТИВНИТЕ ТРОШОЦИ ПО МОДЕЛОТ НА „ESCO“

30 јануари 2018 година (вторник)
12:00 часот
Стопанска комора на Македонија
сала 4, кат 5

     Почитувани,

     Стопанската комора на Македонија како ваш бизнис партнер, ве поканува  на бесплатна презентација на  Групацијата „ГГЕ” од Словенија, на тема: Проекти за зголемување на енергетската ефикасност и намалување на оперативните трошоци по моделот на „ESCO“.


     Групацијата „ГГЕ” е водечка компанија во регионот во делот на енергетиката, којашто има за цел да им помогне на компаниите во  имплементацијата и изведувањето проекти за енергетика со намалени трошоци. Пристапот на „ГГЕ“ вклучува проценка на потенцијалните заштеди, дизајнирање енергетски решенија и реализација и финансирање на овие инвестиции, чиј краен ефект е намалување на потрошувачката на енергија и на трошоците за истата.


     Групацијата „ГГЕ“ нуди широк спектар на решенија со иновативен модел на соработка со таканаречениот „ESCO“ модел (Energy Service Company), којшто нуди решенија за имплементација и финансирање на вашиот проект за енергетска ефикасност. Партнерството помеѓу клиентот и  компанијата „ГГЕ“ којашто го користи „ЕSCO“ моделот му овозможува на клиентот да ја подобри енергетската ефикасност на објектите и постројките без да ги троши сопствените средства или да користи кредитни поволности.

     Моделот „ESCO“ значи испорака на енергетски услуги со загарантиран исход, односно:
• компанијата „ГГЕ“ (ESCO) целосно  врши енергетска контрола на вашите капацитети, предлага решенија, имплементира, работи и одржува, но што е најважно, обезбедува финансирање за да можат компаниите да се фокусираат на својата  основна дејност;
• во целост го  презема развојот, имплементацијата и финансирањето на инвестицијата. На клиентот не му е потребен сопствен фонд за да инвестира во зголемување на енергетската ефикасност. Сите активности при инвестирањето се финансираат од остварените заштеди на компанијата којашто го имплементира моделот;
• заштедите на енергија и оперативните трошоци постепено се вршат врз основа на гаранциите утврдени во договорот. Сите ризици од имплементацијата се пренесуваат на „ЕSCО“ (технички / финансиски / заштеди).

     Со цел подетално да се запознаете со проектот и со можностите за партнерство што ги нуди Групацијата „ГГЕ” за македонските компании, ве покануваме на бесплатната презентација што ќе се одржи на 30 јануари 2018 година (вторник), со почеток во 12:00 часот, во Стопанската комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат.

     Ве молиме, вашето присуство на презентацијата да го потврдите со пополнување на пријавниот лист (во прилог), најдоцна  до 26 јануари 2018 година. Бројот на учесници е ограничен.

За повеќе информации околу учеството на презентацијата, ве молиме да не`контактирате.

Во Прилог:
- Агенда и
- Пријавeн лист.


Kонтакт:

м-р Сања Николова 
Е-адреса: sanja@mchamber.mk  
Телефон:+389 2 3244 091 

 

 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права