21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

06.12.2017


Актуелно  

ПРЕДЛОГ ЗА ЗАЕДНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА „МИНЕКС ФОРУМ“ ВО СКОПЈЕ


Претседателот на Македонската асоцијација за рударство, Николајчо Николов, одржа состанок со Тим Бисерет, економско аташе во Амбасадата на Велика Британија во Софија, Република Бугарија, задолжен и за земји од регионот, и Артур Полиаков, директор на фирмата „Адвантикс“ од Лондон, кои ја презентираа идејата да се организира МИНЕКС форум во јуни 2018 година во Скопје.

 

Форумот ќе се организира со цел да бидат опфатени неколку области од секторот минерални суровини и тоа, како што беше истакнато, ќе се дискутира за проблемите во дејноста, ќе се разговара за развојот, начинот на инвестирање, заштита на животната средина, но и за образованието и практична едукација на млад кадар.

Првиот форум на МИНЕКС е одржан во 2005 година во Москва, Русија, потоа во 2008 година во Монголија, при што се приклучија и други земји, како што е Казахстан, Туркменистан, балканските земји и други. Во 2015 година во Виена е одржана конференцијата МИНЕКЕС ЕВРОПА, на која се покренати прашања за развој на минералните суровини во Европа, со цел да се најдат независни производители и инвеститори. Во 2017 година оваа конференциај е одржана во Белград, каде, покрај домашните компании од овој сектор, присуствувале учесници и од други земји.

Идејата за организирање на МИНЕКС форум во Скопје е поддржана и од надлежните институции, а од името на Македонската асоцијација на рударството, беше поддржана и од Николајчо Николов, претседател на МАР.

На средбата беше заклучено дополнително да се договорат темите, а самата организација, ќе биде на комерцијална основа, за што дополнително ќе следат активности.

Марија Петроска 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права