26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

04.04.2018 (Форум)
МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИ БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-04.04.2018

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

15.11.2017 - 15.11.2017


Конференција Нови Сад,  Србија

„ДЕН НА ДОБАВУВАЧИ 2017“ - 15.11.2017 Нови Сад, Р. Србија


 

„ДЕН НА ДОБАВУВАЧИ 2017“
Регионална конференција и билатерални средби

15 ноември  2017 година
„Мастер центар“
Нови Сад, Р. Србија

     Стопанската комора на Македонија во соработка со Стопанската комора на Војводина и Агенцијата за развој на Војводина – РАВ, ве покануваат на овогодинешниот „Ден на добавувачи 2017“, што ќе се одржи на 15 ноември 2017 година во просториите на „Мастер центар“ во Нови Сад, Р. Србија.

     Овогодинешниот настан е предвиден да се реализира во вид на конференција проследена со билатерални средби меѓу домашни, српски компании, странски инвеститори коишто се веќе присутни на територијата на Војводина, како и странски компании коишто би имале интерес за инвестиции и соработка со регионот и тоа од областа на:
     • земјоделието;
     • автомобилската индустрија;
     • информатичко-комуникацискиот сектор;
     • производители на пластика и гума;
     • текстилната;
     • металната и метало-преработувачката индустрија.
 
     Настанот ќе се реализира во два дела, каде што во првиот дел домашните компании ќе ги презентираат своите потенцијали и можности за соработка и инвестиции, а во вториот дел сите присутни компании ќе имаат можност за билатерални средби со потенцијални партнери.

     На настанот се очекува учество на над 250 учесници, претставници на 100-те најголеми меѓународни компании од Србија, Австрија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Италија, Унгарија, Германија, Романија, Словачка и Словенија. Компаниите коишто ќе ги презентираат своите планови и потреби во делот на добавувачкиот синџир се: „Ametek“, „HealthCare Europe“, „Kolektor ATS“, „Mecafor“, како и Развојната агенција на Србија (РАС) и ИКТ Кластерот на Војводина.

     Во конференцискиот дел ќе бидат опфатени следните теми:
• Трендови и насоки во развојот на индустриите – прехранбена, пластика и гума, метало-преработувачка и автомобилска индустрија;

• Како да станете добавувачи? - услови и критериуми коишто компаниите мораат да ги исполнуваат за да станат дел од добавувачкиот синџир.

     Со цел навремено организирање на билатералните средби, во прилог Ви го доставуваме и списокот на досега пријавени компании со коишто на денот на настанот ќе можете да закажете состанок и да се сретнете во даден термин.

     Учеството на претстојната конференција и на билатералните средби е бесплатно, а трошоците за патување и сместување се на товар на компаниите.

     Доколку сте заинтересирани за учество на претстојниот настан, Ве молиме да го пополните пријавниот лист и дополнителниот формулар во којшто треба да неведете со кои компании би сакале да остварите средби (во прилог), и да го доставите до лицето за контакт, најдоцна до 7.11.2017 година (вторник). 

За подетални информации во врска со настанот, ве молиме контактирајте со:
- Сања Николова телефон:+ 389 32 44 091, е-адреса: sanja@mchamber.mk  

 

Во прилог:
 - Пријавен лист;
 - Список на компании.

-Формулар за Б2Б.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права