17.01.2018 (Семинар)
КВАЛИТАТИВНО УЧЕСТВО НА ДЕЛОВНИТЕ АСИСТЕНТИ ВО СОГЛАСНОСТ СО ЗАКОНОТ ЗА АРХИВСКИ МАТЕРИЈАЛ, КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И ВОДЕЊЕ СОПСТВЕНА ЕВИДЕНЦИЈА ВО РАМКИТЕ НА ДЕЛОВНИТЕ ПРОЦЕСИ

23.01.2018 (Семинар)
РОКОВИ ЗА ЗАКОНСКИ ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС, ОТКАЗНИ РОКОВИ, ОСНОВИ ЗА ЗАКОНСКИ ПРЕКИН НА РАБОТНИОТ ОДНОС, НЕОСНОВАНИ ПРИЧИНИ ЗА ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС

24.01.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Facade 2018 Match Event“, Ротердам, Холандија

25.01.2018 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КОРПОРАЦИСКИОТ (КОМПАНИСКИОТ) РИЗИК И ОРГАНИЗИРАЊЕ / ВОСПОСТАВУВАЊЕ АРХИТЕКТУРА НЕОПХОДНА ЗА ОДРЖУВАЊЕ ФУНКЦИОНАЛЕН СИСТЕМ

26.01.2018 (Советување)
Советување на тема:ЈАВНИ НАБАВКИ, ПРЕДЛОЗИ, НОВИНИ И ИДНИ ИЗМЕНИ (e-жалба, е-архива, е-маркет и е-каталози)

30.01.2018 (Семинар)
ВОВЕДУВАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО КОНТРОЛНИТЕ ПРИСТАПИ НА ИТ-СИСТЕМИТЕ

31.01.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС-СРЕДБИ „ЕУ-СРБИЈА 2018"

01.02.2018 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

14.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:АНАЛИЗА НА РЕГРЕСНИТЕ ПОБАРУВАЊА-ЗАКОНСКИТЕ РЕШЕНИЈА НАСПРОТИ СУДСКАТА ПРАКСА

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Настани/Иницијативи

Регионална комора со седиште во Битола


Активности на Регионалната Комора

22.01.2016 - Д-р Ѓорге Иванов, претседател на Република Македонија, во Битола организираше традиционален прием за дипломатскиот кор во земјава - ПРЕТСТАВНИЦИ НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА ГИ ПРЕЗЕНТИРАА ЕКОНОМСКИТЕ И ИНВЕСТИЦИСКИТЕ МОЖНОСТИ

16.02.2016 - Bo Регионалната комора со седиште во Битола се одржа семинар за осигурувањето и неговото значењето за заштита на бизнисот - МОЖНОСТИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИТЕ ЗАГУБИ

11.03.2016 - Регионалните комори со седиште во Битола и во Кичево организираа деловни средби меѓу компаниите од двата региона - ЗАЕДНИЧКИ ВО ПОГОЛЕМО ИСКОРИСТУВАЊЕ НА СРЕДСТВА ОД ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ 

12.05.2016 - Одржана седница на Собранието на Регионалната комора со седиште во Битола - ПОВРЗУВАЊЕТО НА БИЗНИСОТ И НАУКАТА, ВО НАСОКА НА СОЗДАВАЊЕ КАДРИ ВО СОГЛАСНОСТ СО ПОТРЕБИТЕ НА РАБОТОДАВАЧИТЕ

20.06.2016 - Регионална комора со седиште во Битола - ОДРЖАНА ЕДНОДНЕВНА ОБУКА НА ТЕМА: „КАКО ДА ДОБИЕТЕ ПАРИ ЗА СВОЈАТА ИДЕЈА ВО 7 ДЕНА?“

27.10.2016 - Mеѓународна економска конференција во Битола – УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН

28.11.2016 - Регионална комора со седиште во Битола – ПОСЕТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ САЕМ ВО ТИРАНА „КЛИКЕКСПО 2016“

16.12.2016 - Земјоделски саем во Општина Могила – ТРАКТОРИЈАДА 2016

06.06.2017 - Во Битола одржан вториот „САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ“
 


Процедури

Процедура за мислење за исполнување на економски услови.
Процедура за заверка на сертификати за потекло на стока
Процедура за издавање потврди за единствен производител

Архива


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права