21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

08.03.2018


Актуелно  

„START-UP“ НЕ Е САМО БИЗНИС, ТОА Е НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ


Зголемената конкуренција на глобалниот пазар бара соодветна реакција од компаниите и нивно постојано приспособување на новиот начин на работа. Со цел да се разговара за современите трендови во водењето на бизнисот под влијание на техничките достигнувања и роботиката, па се` до алтернативните форми на финансирање на бизнисите, т.н. „croudfunding“ модели, Стопанската комора на Македонија организира конференција на тема: „Самит на малите земји - нови трендови во бизнисот“, што ќе се одржи на 16.3.2018 година во Скопје.

Секако, неизоставен дел од сферата на иновативноста и новите технологии се и „start-up“ компаниите кои на пазарот први ги пласираат техничките достигнувања. Со цел подетален осврт на можностите, но и на пречките со кои се среќаваат компаниите во нивниот раст и развој, на Самитот тие ќе бидат подетално елаборирани од Боштјан Шпетич, менаџер и консултант со долгогодишно искуство во процесот на развој на „start-up“ компании.

Боштјан Шпетич е основач на „Земанта“, компанија која разви платформа за поддршка на „start-up“ компании преку т.н. „Native concept“. Станува збор за информации кои се вметнуваат во дигитална содржина којашто веќе постои и е моќна алатка од аспект на маркетингот. Шпетич кратко време бил и советник на претседателот на Владата на Република Словенија, Миро Церар.

На „Самитот на малите земји – нови трендови во бизнисот“, Боштјан Шпетич ќе дискутира на темата: „Start-up“ не е само бизнис, тоа е начин  на живеење“.

Подетални информации за настанот на следниот линк: http://www.mchamber.mk/default.aspx?mId=56&evId=2657&lId=1

м-р Борис Тримчев
 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права