21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

22.02.2018 - 22.02.2018


Работилница Скопје,  Македонија

Работилница за олеснување на трговијата - 22.02.2018 Скопје


Работилница за олеснување на трговијата
22 февруари 2018 година
Стопанска комора на Македонија

Предмет: Покана за Работилница за олеснување на трговијата на 22 февруари 2018 година


Почитувани,

     Како дел од активностите за поддршка на институциите на Република Македонија во имплементацијата на реформите за олеснување на трговијата, Проектот на УСАИД за регионален економски раст - УСАИД РЕГ (USAID Regional Economic Growth Project – REG) преку Центарот за развојни политики ИДЕАС ДеПо организира Работилница за олеснување на трговијата која ќе се одржи на 22 февруари 2018 година во просториите на Стопанската комора на Македонија во Скопје, со почеток во 10 часот.
     Работилницата се организира во соработка со Стопанската комора на Македонија, Стопанската комора на Северо-западна Македонија и Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ. Учесници ќе бидат компании чиешто деловно работење и резултати се тесно поврзани и директно зависат од  ефикасното одвивање на постапките за увоз, извоз и транзит на стоки. 
     Основна цел на работилницата е информирање на деловната заедница за најновите глобални и регионални иницијативи насочени кон забрзување и поедноставување на постапките за одвивање на прекуграничната трговија и обврските кои од нив произлегуваат за Република Македонија, како и запознавање на компаниите со резултатите од анкетата за бариерите во прекуграничните постапки спроведена од страна на УСАИД РЕГ Проектот и ИДЕАС ДеПо во текот 2017 година (агенда во прилог).
     Со оглед на нивното директно влијание врз увозно-извозните активности на компаниите, многу е важно деловната заедница да биде информирана за последните меѓународни иницијативи во насока на олеснување на трговијата и плановите за нивна имплементација во Република Македонија. Поради ова, би сакале да поканиме претставник на Вашата компанија да учествува во работилницата.
     Љубезно Ве молиме учеството на претставникот од Вашата компанија да го потврдите најдоцна до 19 февруари кај Софија Затараковска на sofijazatarakovska@ideasdepo.mk.


Со почит,

Гордана Тошева
Регионален координатор за олеснување на трговијата
УСАИД РЕГ


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права