07.05.2015 (Семинар)
„Примената на Архивското работење за правни лица регистрирани согласно Законот за трговски друштва, преку пополнување на деловодник со конкретни примери, начин на пополнување на списи со практични примери, интерна доставна книга и книга за место со п

08.05.2015 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:„Закон за работни односи - отказ на договор за вработување, законски акти и судска пракса”

11.05.2015 (Бизнис средби)
БИЗНИС-СРЕДБИ „AgroB2B@NSFair“ НА САЕМОТ ВО НОВИ САД

11.05.2015 (Седница)
ПЛЕНАРНА СЕДНИЦА НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО СКОПЈЕ

12.05.2015 (Тренинг обука)
Подготовка на компаниите за аплицирање за европските програми „ХОРИЗОНТ 2020“ и „КОСМЕ 2014-2020“

14.05.2015 (Тренинг обука)
Подготовка на компаниите за аплицирање за европските програми „ХОРИЗОНТ 2020“ и „КОСМЕ 2014-2020“

14.05.2015 (Тренинг обука)
„Менаџерски вештини за управување со човечки ресурси“ - верифицирана програма

14.05.2015 (Семинар)
Еднодневна обука: „Финансиска анализа за сопственици и менаџери во мали и средни претпријатија“

15.05.2015 (Семинар)
Закон за работни односи - отказ на договор за вработување

15.05.2015 (Конференција)
ВТОРА АРБИТРАЖНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПОСТОЈАНИОТ ИЗБРАН СУД – АРБИТРАЖА ПРИ СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА: „АРБИТРАЖАТА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА – ПРЕДИЗВИЦИ ЗА РАЗВОЈ“

19.05.2015 (Семинар)
Еднодневен семинар: ,,ПОСТАПКА ЗА ИЗДАВАЊЕ ДОЗВОЛА ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЈА И ДОЗВОЛА ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ РУДАРСКИ РАБОТИ СПОРЕД ДОПОЛНИТЕЛЕН РУДАРСКИ ПРОЕКТ СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ И ЗАКОНСКИ ОДРЕДБИ ЗА НАПЛАТА НА КОНЦЕСИСКИ НАДОМЕСТОЦИ“

21.05.2015 (Семинар)
Дводневен семинар: „ОРГАНИЗАЦИЈА И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО”

22.05.2015 (Конференција)
Бизнис конференција- „Деловно работење во земјите од Западен Балкан 2015“- Линчопинг, Шведска

27.05.2015 (Семинар)
Еднодневен семинар:Закон за инспекциски надзор и Закон за Државен пазарен инспекторат

29.05.2015 (Конференција)
„ПАМЕТНО ГРАДЕЊЕ НА ПАМЕТНИ ГРАДОВИ“ на 10 и 11 јуни 2015 година во Виена, Република Австрија

29.05.2015 (Бизнис средби)
Меѓународен саем за франшиза, финансиски и консултантски услуги – FEC и деловни средби, 29 мај 2015 година, во Опатија, Хрватска

03.06.2015 (Тренинг обука)
Подготовка на компаниите за аплицирање за европските програми „ХОРИЗОНТ 2020“ и „КОСМЕ 2014-2020“

04.06.2015 (Саем)
„SE TEXTILE, FASHION & FAÇON EXPO“ најголемиот Саем за текстил

06.06.2015 (Настан)
MЕЃУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ВО ТЕХЕРАН

10.06.2015 (Конгрес)
9-ти Светски коморски конгрес - "КОМОРИТЕ ЗА ГЛОБАЛЕН НАПРЕДОК НА БИЗНИСОТ"

16.06.2015 (Бизнис средби)
Меѓународен саем за вино „Vinexpo International“ и деловни средби 16-17 јуни 2015 година во Бордо, Франција

23.07.2015 (Саем)
„Патот на свилата“ - Втор интернационален саем за прехранбена индустрија и „Урумки“ - Интернационален саем за угостителство и кетеринг

ЗДРУЖЕНИЈА

Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Билјана Пеева-Ѓуриќ
Тел: ++ 389 2 3244034 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: biljana@mchamber.mk


Брилијантен покровител

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции
© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права