24.10.2017 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ЈАВНИОТ ВО ДРЖАВНИОТ СЕКТОР СОГЛАСНО СИСТЕМИТЕ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ

26.10.2017 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.10.2017 (Семинар)
СУДСКИ ПОСТАПКИ, ИСКУСТВА И СУДСКА ПРАКСА ВО ОБЛАСТА НА ДАНОЧНИТЕ ПРЕКРШОЦИ

30.10.2017 (Бизнис средби)
„Саем за директни бизнис средби Кошице 2017“-Словачка, 30.10.2017

31.10.2017 (Семинар)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „EXPORT WEEK 2017“ - 31.10-2.11.2017

01.11.2017 (Тренинг обука)
СО НАПРЕДНИ КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ ДО ПОДОБРУВАЊЕ НА ОДНОСОТ СО КЛИЕНТИТЕ, СОРАБОТНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ, Прага, Р.Чешка

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

02.11.2017 (Тренинг обука)
„МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ“

02.11.2017 (Семинар)
НАПРЕДЕН EXCEL – КРЕИРАЊЕ EXCEL DASHBOARD

02.11.2017 (Семинар)
Тренинг-обука: ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ КАЈ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРОДАЖБА

02.11.2017 (Саем)
„Match4Industry Business Matching Event“ - 2-3.11.2017, Коџаели, Република Турција

02.11.2017 (Конференција)
Конференција на тема: „Предизвиците на патот кон Европската Унија“-2-3.11.2017 Будва, Црна Гора

06.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА:ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ „RENEXPO®BIH 2017“ - 9.11.2017 Сараево, БиХ

09.11.2017 (Конференција)
Меѓународна дводневна конференција за финансирање на европски програми - Скопски Саем

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

Бизнис-настани

17.10.2017 - 17.10.2017


Настан Скопје,  Македонија

AUSTRIAN BUSINESS CIRCLE - 17 октомври 2017


 

ПОКАНА


Ве покануваме на ни се придружите на нашиот следен AUSTRIAN BUSINESS CIRCLE на 17 Октомври во 19:00 часот во ресторанот Воденица, ул. Теодосиј Гологанов 69, Скопје.
За прв пат настанот го организираме заедно со Стопанската комора на Македонија, нашиот ценет партнер во многу активности на ADVANTAGE AUSTRIA во Македонија.


Програма:


18:45 :
Пристигнување и регистрација
19:00 : Добредојде: Г-ѓа Ерика Теоман- Бренер, Ракодител на  ADVANTAGE AUSTRIA Србија, Македонија и Црна Гора  и г-ѓа  Билјана Еделинска, ADVANTAGE AUSTRIA канцеларија Скопје
19:05 : Претставување: Стопанската комора на Македонија
Г-ѓа  Јадранка Аризанковска, Виш советник , Дирекција на здруженија и регионални комори при Стопанската комора на Македонија
19:15 : Прашања и одговори; бифе

Се радуваме на Вашето присуство!

Ве молиме да го потврдите Вашето присуство до 10. октомври 2017 на skopje@advantageaustria.org или на sanja@mchamber.mk.

 

Пријателски поздрав,
Ерика Теоман- Бренер                                                Билјана Еделинска
Трговски советник на Австрија        ADVANTAGE AUSTRIA канцеларија Скопје
Србија, Македонија и Црна Гора


INVITATION

You are cordially invited to join us at our next AUSTRIAN BUSINESS CIRCLE on October 17, 2017 at 7:00 pm at the restaurant Vodenica Teodosij Gologanov br. 69, 1000 Skopje
We are very pleased to announce that for the first time this event is jointly organized with the Economic Chamber of Macedonia, our valued partner in many activities of ADVANTAGE AUSTRIA in Macedonia.


 
Programme:


6:45 pm: Arrival and Registration
7:00 pm: Welcome: Ms. Erika Teoman-Brenner, Head of ADVANTAGE AUSTRIA Serbia, Macedonia and Montenegro and Ms. Biljana Edelinska, ADVANTAGE AUSTRIA Office Skopje.
7:05 pm: Introduction: The Economic Chamber of Macedonia
Ms. Jadranka Arizankovska, High Counselor, Directorate of Branch Associations and Regional Chambers by the Economic Chamber of Macedonia
7:15 pm: Questions & Answers followed by a buffet reception.


We are looking forward to welcoming you at this event.

Please respond by October 10, 2017 to skopje@advantageaustria.org  or to sanja@mchamber.mk.


Best regards,
Erika Teoman-Brenner                                                       Biljana Edelinska
Austrian Commercial Counsellor                  ADVANTAGE AUSTRIA Office Skopje
Serbia, Macedonia and Montenegro


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права