23.06.2017 (Семинар)
ГОДИШЕН ОДМОР, ТРАЕЊЕ, СТЕКНУВАЊЕ СО ПРАВО, ПРАВО НА ПРОПОРЦИОНАЛЕН ДЕЛ, КОРИСТЕЊЕ И ПЛАЌАЊЕ НА НЕИСКОРИСТЕНИОТ ДЕЛ ОД ГОДИШНИОТ ОДМОР

27.06.2017 (Настан)
ИНФОРМИРАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ЗА ПРИДОБИВКИТЕ И ОБВРСКИТЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

28.06.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар: ФИНАНСИСКА АНАЛИЗА СО ПРИМЕНА НА EXCEL

28.06.2017 (Семинар)
АНАЛИЗА НА СТРЕСОГЕНИТЕ ФАКТОРИ ПОВРЗАНИ СО РАБОТАТА И СИНДРОМОТ НА СОГОРУВАЊЕ И ПЛАНИРАЊЕ И ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ОРГАНИЗАЦИСКИ ИНТЕРВЕНЦИИ

29.06.2017 (Семинар)
МЕНИЦА И МЕНИЧНИ ДЕЈСТВИЈА

29.06.2017 (Семинар)
БЕЗБЕДНО ДЕЛОВНО ОПКРУЖУВАЊЕ

29.06.2017 (Тренинг обука)
Тренинг обука на тема:КРЕИРАЊЕ НА ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ И МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ КАКО ВАЖЕН МЕХАНИЗАМ ЗА РАЗВОЈ

05.07.2017 (Семинар)
НАПЛАТА НА СПОРНИ ПОБАРУВАЊА ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

14.07.2017 (Семинар)
АНТИСТРЕС ТРЕНИНГ ЗА ЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ СО СТРЕС НА РАБОТНОТО МЕСТО (СТРЕС МЕНАЏМЕНТ СТРАТЕГИИ И ТЕХНИКИ)

17.07.2017 (Форум)
КИНЕСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ 2017 - 17-19.07.2017 ПРАГА, Р.ЧЕШКА

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

19.09.2017 (Конгрес)
10. Светски Коморски Конгрес - 19-21.09.2017 Сиднеј, Австралија

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

Бизнис-настани

29.06.2017 - 02.07.2017


Тренинг обука Хотел „СВЕТИ СПАС***** “ ,Велинград, Бугарија http://www.spaclubbor.com/,  Бугарија

Тренинг обука на тема:КРЕИРАЊЕ НА ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ И МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ КАКО ВАЖЕН МЕХАНИЗАМ ЗА РАЗВОЈ


Тренинг обука на тема:

КРЕИРАЊЕ НА ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ И МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ
КАКО ВАЖЕН МЕХАНИЗАМ ЗА РАЗВОЈ
29 јуни – 2 јули 2017 година

  Хотел „СВЕТИ СПАС***** “  Велинград, Бугарија http://www.svetispas.com/

 Стопанската комора на Македонија, од 29 јуни до 2 јули 2017 година, Ве поканува да земете учество на тренинг обуката на тема: Креирање на ефикасен систем за оценување и мотивирање на вработените како важен  механизам за развој, што ќе се одржи во  хотелот  „СВЕТИ СПАС***** “во Велинград, Бугарија, каде ќе имате можност да ја следите тренинг обуката исполнета со интерактивни вежби преку кои ќе може да научите како да ги унапредите своите вештини при креирање на ефикасен систем за мотивирање и правилно оценување на вработените, со цел да се постигнат подобри и поефикасни резултати од самите вработени, а со тоа и постигнување на целта на самата компанија, притоа не занемарувајќи го нивното задоволството за вложениот труд.
Креирањето на систем за оценување и мотивирање е еден од важните  механизми за развој на организацијата. Многу често организациите се  базирани на постојано бркање на рокови, интензивно работење и влегување од еден проект во друг. Недостатоците и грешките се коригираат во  текот на работењето. Таквиот пристап прави вработените да немаат јасна претстава кои се нивните силни и слаби страни, каде грешат и каде треба да се поправат. Многу пати и менаџерите имаат сознанија за тоа што не им се допаѓа од начинот на пристап и работење на своите вработени, но немаат канал како тоа да го изразат. Таквата состојба создава недореченост и незадоволство на двете страни. Тоа директно се одразува на начинот на работење  и на ефикасноста на организацијата.
СОДРЖИНА НА ОБУКАТА:
•Што е мотивација;
•Мотивацијата преку призмата на човековите потреби;
•Што се тоа мотиватори;
•Идентификување на личните мотиватори;
•Улогата на личниот вредносен систем во самомотивираноста;
•Идентификување на личниот вредносен систем;
•Материјални и нематерјални фактори на мотивација;
•Наградата како мотиватор;
•Казната како мотиватор;
•Целта како мотиварот;
•Смислата и значењето како мотиватор;
•Односот и комуникацијата како мотиватор;
•Припадноста како мотиватор;
•Автономијата и слободата како мотиватор;
•Можноста за продонес како мотиватор;
•Можноста за учење и развој како мотиватор;
•Мотивациски профил на секој вработен;
•Лидерот како мотиварот;
•Споредувањето како фактор во мотивацијата;
•Осетливоста на мотивацискиот процес на надворешни влијанија;
•Цел на системот за оценување;
•Дефинирање на општи компетенции за оценување;
•Дефинирање на специфичните компетенции за оценување за секое работно место;
•Процес на одредување на оценка;
•Мерки за избегнување на субјективноста во оценувањето;
•Процес на подготовка за соопштување на оценките;
•Насоки за успешно соопштување на оценките;
•Дефинирање на план за развој;
•Насоки за успешно давање на конструктивен фидбек;
•Пречки при давање и фидбек и постапки како да се надминат;
•Основи на коучингот;
•Што е личен развој;
•Цели на личниот развој;
•Фази на личниот развој;
•Самосвесноста како клучен елемент за личен развој;
•Алатки и техники за зголемување на самосвесноста;
•Емоционалната интелигенција како дел од процесот на личен развој;
•Социјалното учење како основа за себе развој;
•Процес на себе освестување преку теоријата на Џо-Хари прозорецот;
•Пречки во примена на сознанијата од теоријата на Џо-Хари прозорецот и насоки за нивно надминување;
•Личниот развој, низ концептот на искуствено учење;
•Пречки во практикување на искуственото учење и насоки за нивно надминување;
•Важноста на самодисциплината и самоконтролата.

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА ОБУКАТА?
•За менаџери, управители и директори на сите нивоа и сектори во организациите;
•за раководители и останати вработени од сите нивоа во човечки ресурси, правен сектор, од финансии, производство, набавки и сите останати кои сакаат да ги усовршат своите вештини и знаења по дадената проблематика.

АРАНЖМАН:

Сместување и превоз:

- Цената за сместување во двокреветна соба, на база полупансион и превоз, по учесник изнесува 13.330 денари.
- За сместување во еднокреветна соба се доплаќа 1.240 денари на ден.
(Плаќањето е по добиена про-фактура од страна на туристичката агенција на Вашата електронска пошта.)
Котизација за советувањето
- Котизацијата за дводневното советување изнесува 4.130 денари (3.500 + 18% ДДВ).
- Секој трет и нареден учесник од иста организација добива 20% попуст на котизацијата.
- Превоз со високотуристички автобус на наведената релација Скопје - Велинград- Скопје       (тргнување на 29 јуни 2017 година, во 6:00 часот и враќање  на 2 јули 2017 година во попладневните часови);
- 3 ноќевања на база полупансион (шведска маса)  во хотелот „СВЕТИ СПАС***** “, Велинград;
- користење на SPA и welness центарот, базен, интернет, фитнес клуб кој е на располагање на хотелот;
- 1 СПА процедура по лице од соба по избор од: ароматна бања, апаратна масажа на стомак, лимфодренажа на долни екстремитети, биоскенер:
- користење на конференциска сала;
- кафе и освежување за време на паузите
- посета на Софија.
 
Во цената на аранжманот не е вклучено:
•патничко осигурување и индивидуални факултативни трошоци.

* Рок за пријавување: 16 јуни 2017 година.

Пријавувањето за советувањето после овој рок  ќе зависи од распложливите капацитети на хотелот „СПА ХОТЕЛ БОР “ -  Велинград.

Сигурна реализација.

      
 За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
-  работен материјал;
-  сертификат за присуство на семинарот.


 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk

Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права