23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

28.11.2017 (Семинар)
ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ (АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ) И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИОТ ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ

30.11.2017 (Семинар)
ДОГОВОРОТ ЗА ГРАДЕЊЕ И НАЈБИТНИТЕ НОРМАТИВНИ И ПРАКТИЧНИ ПРАШАЊА И ПРОБЛЕМИ ПОВРЗАНИ СО ГРАДБАТА - ПРЕДМЕТ НА ТРГОВСКИТЕ СПОРОВИ

30.11.2017 (Бизнис средби)
БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ МЕЃУ СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ И ДОМАШНИТЕ КОМПАНИИ КОИ ИМААТ ПОТЕНЦИЈАЛ ДА СТАНАТ НИВНИ ДОБАВУВАЧИ

04.12.2017 (Семинар)
НАЧИНОТ ЗА ВРШЕЊЕ ПОПИС НА СРЕДСТВАТА И ОБВРСКИТЕ И УСОГЛАСУВАЊЕ НА СМЕТКОВОДСТВЕНАТА СО ФАКТИЧКАТА СОСТОЈБА УТВРДЕНА СО ПОПИСОТ

05.12.2017 (Семинар)
ИТ-КАТАСТРОФИ (DRP) И ФОРЕНЗИЧКА ИСТРАГА

12.12.2017 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

14.12.2017 (Семинар)
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ТРЕНИНГ ЗА НАПРЕДЕН EXCEL – POWER QUERY

14.12.2017 (Настан)
Симпозиум на тема: УЛОГАТА НА СМЕТКОВОДСТВОТО И РЕВИЗИЈАТА ВО УНАПРЕДУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ЕКОНОМИЈА

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

09.11.2017


Актуелно  

СТУДИСКА ПОСЕТА НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД БИЗНИС, ЈАВНИОТ И НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР ОД РЕПУБЛИКА КОСОВО ВО ВАРДАРСКИОТ, ИСТОЧНИОТ И ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН


Во Регионалната комора се седиште во Велес на 8.11.2017 година, во организација на Центарот за развој на Вардарскиот плански регион, се реализира студиска посета на  20 претставници од бизнис, јавниот и невладиниот сектор од Република Косово. Пред гостите, Вардарскиот плански регион го претстави Марко Колев, раководител на Центарот за развој на Вардарскиот плански регион.

 

Оваа студиска посета се реализира во рамките на Проектот „Организирање на студиски посети во соседен регион“, како дел од иницијативата за подобрување на капацитетите на организациите за поддршка на бизнис секторот во партнерските општини. Студиската посета беше организирана и финансиски поддржана од „МАЛАСИ“ -  Центар за поддршка на бизнис секторот, во соработка со Фондацијата за одржлиив економски развој – „ПРЕДА плус“ - Косово.

На средбата беа презентирани Канцеларијата на Вардарскиот плански регион и нејзиното досегашно работење, поддршката што ја дава на бизнис секторот во регионот, како и Стопанската комора на Македонија, од страна на Ирена Жарова од Регионалната  комора со седиште во Велес.

Претставниците од Косово го поздравија овој начин на размена на искуства и меѓусебно поврзување во рамките на Проектот, а воедно изразија надеж за идна подобра соработка. Делегацијата од Косово имаше можност да го збогати своето искуство преку посета на три плански региони -  Вардарскиот, Источниот и Југоисточниот регион.

Ирена Жарова 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права