21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

13.03.2018


Актуелно  

„CLOUD“ РЕШЕНИЈА, НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ – МОЖНОСТИ И ПРЕДИЗВИЦИ


Новите технологии овозможуваат брз и ефикасен пристап до сите информации потребни за ефективно завршување на работните процеси. Интерната комуникација на секој од бизнисите е од круцијално значење, овозможувајќи  подобрување на внатрешните процеси. Честопати  недостатокот на пристап до потребните информации е претставен како клучна кочница во понатамошното проследување  на информациите и обезбедување на квалитетно испорачан производ или услуга.

Се’ поголем број претпријатија користат „Cloud“ базирана инфраструктура. „Cloud“ работењето е бизнис концепт кој обезбедува нов начин на пристап до личните податоци и апликации кои наместо да бидат складирани во компјутер, се складираат во виртуелен облак (Cloud) кој овозможува пристап до сите програми, документи и записи од кое било место и во кое било време.

Следејќи ги трендовите на технолошката револуција, Стопанската комора на Македонија на 16 март 2018 година организира „САМИТ НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ – НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ“, а токму „Cloud“ решенијата и дигиталната трансформација на бизнисите ќе бидат дел од темите кои ќе бидат презентирани пред учесниците на Самитот. Посебен осврт во панел - дискусијата ќе биде даден на „Поврзаноста, „Cloud“ решенија и информатичката технологија како база за развој на економиите на малите земји“.

Повеќе информации за Самитот можете да најдете на следниот линк:    http://www.mchamber.mk/default.aspx?mId=56&evId=2657&lId=1

Михајло Донев
 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права