23.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:Одговорност за надомест на штета од професионална дејност и осигурување од професионална одговорност

26.02.2018 (Семинар)
ДОГОВОРОТ ЗА ПРОДАЖБА И ТРГОВСКИТЕ СПОРОВИ ВО ВРСКА СО ПРОДАЖБАТА

27.02.2018 (Бизнис средби)
Меѓународните деловни средби за градежништво и градежни материјали „R + T 2018“

27.02.2018 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ВНАТРЕШНИ КОНФЛИКТИ ВО КОМПАНИЈАТА (ВЕРТИКАЛНО И ХОРИЗОНТАЛНО) И ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ

28.02.2018 (Семинар)
КЛУЧНИ МЕНАЏМЕНТ ВЕШТИНИ И АЛАТКИ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

28.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: КОНТРОЛИНГ ВО НАБАВКИТЕ

06.03.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

12.03.2018 (Семинар)
ОПТИМИЗАЦИЈА И УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ПО 5С МЕТОДОЛОГИЈАТА

13.03.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА ИНФОРМАЦИИ И ПОДАТОЦИ ВО CLOUD ОПКРУЖУВАЊЕ

16.03.2018 (Семинар)
ПРОДАЖБА НА ПРОИЗВОДИ ЗА ШИРОКА ПОТРОШУВАЧКА, ОДНЕСУВАЊЕTO НА ПОТРОШУВАЧИТЕ, УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТОТ ПРИ НАБАВКА И РЕИНЖЕНЕРИНГ НА ПРОЦЕСИТЕ ЗА НАБАВКИ И ЗАШТЕДИ

21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

Бизнис-настани

17.10.2017 - 17.10.2017


Настан Скопје,  Македонија

AUSTRIAN BUSINESS CIRCLE - 17 октомври 2017


 

ПОКАНА


Ве покануваме на ни се придружите на нашиот следен AUSTRIAN BUSINESS CIRCLE на 17 Октомври во 19:00 часот во ресторанот Воденица, ул. Теодосиј Гологанов 69, Скопје.
За прв пат настанот го организираме заедно со Стопанската комора на Македонија, нашиот ценет партнер во многу активности на ADVANTAGE AUSTRIA во Македонија.


Програма:


18:45 :
Пристигнување и регистрација
19:00 : Добредојде: Г-ѓа Ерика Теоман- Бренер, Ракодител на  ADVANTAGE AUSTRIA Србија, Македонија и Црна Гора  и г-ѓа  Билјана Еделинска, ADVANTAGE AUSTRIA канцеларија Скопје
19:05 : Претставување: Стопанската комора на Македонија
Г-ѓа  Јадранка Аризанковска, Виш советник , Дирекција на здруженија и регионални комори при Стопанската комора на Македонија
19:15 : Прашања и одговори; бифе

Се радуваме на Вашето присуство!

Ве молиме да го потврдите Вашето присуство до 10. октомври 2017 на skopje@advantageaustria.org или на sanja@mchamber.mk.

 

Пријателски поздрав,
Ерика Теоман- Бренер                                                Билјана Еделинска
Трговски советник на Австрија        ADVANTAGE AUSTRIA канцеларија Скопје
Србија, Македонија и Црна Гора


INVITATION

You are cordially invited to join us at our next AUSTRIAN BUSINESS CIRCLE on October 17, 2017 at 7:00 pm at the restaurant Vodenica Teodosij Gologanov br. 69, 1000 Skopje
We are very pleased to announce that for the first time this event is jointly organized with the Economic Chamber of Macedonia, our valued partner in many activities of ADVANTAGE AUSTRIA in Macedonia.


 
Programme:


6:45 pm: Arrival and Registration
7:00 pm: Welcome: Ms. Erika Teoman-Brenner, Head of ADVANTAGE AUSTRIA Serbia, Macedonia and Montenegro and Ms. Biljana Edelinska, ADVANTAGE AUSTRIA Office Skopje.
7:05 pm: Introduction: The Economic Chamber of Macedonia
Ms. Jadranka Arizankovska, High Counselor, Directorate of Branch Associations and Regional Chambers by the Economic Chamber of Macedonia
7:15 pm: Questions & Answers followed by a buffet reception.


We are looking forward to welcoming you at this event.

Please respond by October 10, 2017 to skopje@advantageaustria.org  or to sanja@mchamber.mk.


Best regards,
Erika Teoman-Brenner                                                       Biljana Edelinska
Austrian Commercial Counsellor                  ADVANTAGE AUSTRIA Office Skopje
Serbia, Macedonia and Montenegro


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права