21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

30.11.2017 - 30.11.2017


Бизнис средби хотел Александар Палас, Скопје ,  Македонија

БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ МЕЃУ СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ И ДОМАШНИТЕ КОМПАНИИ КОИ ИМААТ ПОТЕНЦИЈАЛ ДА СТАНАТ НИВНИ ДОБАВУВАЧИ


БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ МЕЃУ СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ И ДОМАШНИТЕ КОМПАНИИ КОИ ИМААТ ПОТЕНЦИЈАЛ ДА СТАНАТ НИВНИ ДОБАВУВАЧИ

30 НОЕМВРИ 2017 ГОДИНА (четврток), 10:00 часот
ХОТЕЛ „АЛЕКСАНДАР ПАЛАС“ - Скопје (Конгресна сала 1)
    
          

Почитувани,

Стопанската комора на Македонија и Советот на странски инвеститори Ве покануваат да учествувате на Бизнис форумот и билатералните деловни средби меѓу странските инвеститори и домашните компании коишто имаат потенцијал да станат нивни локални добавувачи.

Оваа активност на деловно поврзување е во согласност со заложбите на Стопанската комора на Македонија, со  Програмата на Советот на странски инвеститори, како и со приоритетите на Владата на Република Македонија за поддршка на ваквиот тип на соработка со цел поинклузивна и поинтегрирана економија.

Во таа насока, во рамките на првиот дел на Бизнис форумот, за можностите и бенефитите од соработката на странските со домашните компании, ќе говорат високи претставници од Владата на Република Македонија, претставници на Стопанската комора на Македонија и на Советот на странските инвеститори.  На настанот своето учество го потврди проф. д-р Кочо Анѓушев, заменик на претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори (во прилог: Програма, пријавен листи список на пријавени компании).

Пред присутните домашни добавувачи странски инвеститор ќе изврши кратка презентација на студија на случај на набавки, при што ќе бидат идентификувани критериумите и условите коишто треба да се исполнат од страна на домашните компании за да станат локални  партнери на странските инвеститори. 

Во вториот дел на настанот, регистрираните компании ќе имаат можност да одржат одделни билатерални деловни средби согласно претходно утврден распоред на време и место на средбите.  

Бизнис форумот и билатералните деловни средби ќе се одржат на 30 ноември 2017 година (четврток), со почеток во 10:00 часот, во хотелот „Александар Палас“ - Скопје (Конгресна сала 1)              

Ве молиме, потврдете го вашето учество најдоцна до  24 ноември 2017 година.
Контакт: м-р Сања Николова, телефон: 02/3244-091, e-адреса: sanja@mchamber.mk .

 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права