24.10.2017 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ЈАВНИОТ ВО ДРЖАВНИОТ СЕКТОР СОГЛАСНО СИСТЕМИТЕ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ

26.10.2017 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.10.2017 (Семинар)
СУДСКИ ПОСТАПКИ, ИСКУСТВА И СУДСКА ПРАКСА ВО ОБЛАСТА НА ДАНОЧНИТЕ ПРЕКРШОЦИ

30.10.2017 (Бизнис средби)
„Саем за директни бизнис средби Кошице 2017“-Словачка, 30.10.2017

31.10.2017 (Семинар)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „EXPORT WEEK 2017“ - 31.10-2.11.2017

01.11.2017 (Тренинг обука)
СО НАПРЕДНИ КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ ДО ПОДОБРУВАЊЕ НА ОДНОСОТ СО КЛИЕНТИТЕ, СОРАБОТНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ, Прага, Р.Чешка

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

02.11.2017 (Тренинг обука)
„МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ“

02.11.2017 (Семинар)
НАПРЕДЕН EXCEL – КРЕИРАЊЕ EXCEL DASHBOARD

02.11.2017 (Семинар)
Тренинг-обука: ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ КАЈ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРОДАЖБА

02.11.2017 (Саем)
„Match4Industry Business Matching Event“ - 2-3.11.2017, Коџаели, Република Турција

02.11.2017 (Конференција)
Конференција на тема: „Предизвиците на патот кон Европската Унија“-2-3.11.2017 Будва, Црна Гора

06.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА:ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ „RENEXPO®BIH 2017“ - 9.11.2017 Сараево, БиХ

09.11.2017 (Конференција)
Меѓународна дводневна конференција за финансирање на европски програми - Скопски Саем

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

Бизнис-настани

16.10.2017 - 17.10.2017


Конференција Осиек,  Хрватска

„Втора хрватска конференција за проценка на ризик и безбедност на храната“- 16-17.10.2017 Осиек, Р.Хрватска


 

„2. Хрватска конференција за прoценка на ризик по безбедност на храната„

16-17 октомври 2017 година
Осиек, Р.Хрватска

     Стопанската комора на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Македонија ве покануваат да земете учество на претстојната „Втора хрватска конференција за проценка на ризик и безбедност на храната“ што ќе се одржува во просториите на земјоделскиот факултет во Осиек, Р. Хратска од 16-17  октомври по повод одбележувањето на „Светскиот ден на храната“.

     Овогодинешната конференција е организирана од страна на Хрватската агенција за храна, поддржана од Европската агенција за безбедност на храната (EFSA) ,под покровителство на Претседателката на Република Хрватска, г-ѓа Колинда Грабар Китаровиќ и под покровителство на на Министерството за земјоделство и Министерството за здравство на Република Хрватска .

     Основна цел на конференцијата е да се дискутира за актуелните теми од областа на инвестирањето во безбедноста на храната и руралниот развој , влијанието на мерките за рурален развој врз безбедноста на и сигурноста на хранат, проценката на ризик, комуникацијата на ризик, исхраната у навиките за исхрана, а дискусиите ќе бидат предводени од страна на реномирани експерти од Хрватска и од странство. Посебен акцент ќе се стави на генетски модифицираната храна и перцепциите на потрошувачите во оваа област.

     Во рамките на одбележувањето на „Светскиот ден на храната“, ќе се дискутира за трите најважни цели на Организацијата за храна иземјоделство (FAO): 1. искоренување на глад, 2. наухранетост и сиромаштија и 3. Издржливо управување со природните ресурси.

     На конференцијата се поканети да земат учество претставници на надлежни органи, претставници од индустријата, организации на потрошувачи, претставници од научната фела и сите субјекти кои се вклучени во системот на безбедност на храна.

   Трошоците за учество на настанот, превоз и сместување се на товар на учесниците, а со оглед на тоа дека бројот на учесници е ограничен, ги замолуваме сите заинтересирани да го пријават своето учество со пополнување на on-line апликацијата најдоцна до 1 октомври 2017 година, на следната веб страна: https://www.hah.hr/konferencija-2017/prijava-sudionika/ .

За сите дополнителни информации Ве молиме обратете се до:
-м-р Сања Николова, тел: 02 3244 091, е-адреса:  sanja@mchamber.mk


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права