23.01.2018 (Семинар)
РОКОВИ ЗА ЗАКОНСКИ ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС, ОТКАЗНИ РОКОВИ, ОСНОВИ ЗА ЗАКОНСКИ ПРЕКИН НА РАБОТНИОТ ОДНОС, НЕОСНОВАНИ ПРИЧИНИ ЗА ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС

24.01.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Facade 2018 Match Event“, Ротердам, Холандија

25.01.2018 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КОРПОРАЦИСКИОТ (КОМПАНИСКИОТ) РИЗИК И ОРГАНИЗИРАЊЕ / ВОСПОСТАВУВАЊЕ АРХИТЕКТУРА НЕОПХОДНА ЗА ОДРЖУВАЊЕ ФУНКЦИОНАЛЕН СИСТЕМ

26.01.2018 (Советување)
Советување на тема:ЈАВНИ НАБАВКИ, ПРЕДЛОЗИ, НОВИНИ И ИДНИ ИЗМЕНИ (e-жалба, е-архива, е-маркет и е-каталози)

30.01.2018 (Семинар)
ВОВЕДУВАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО КОНТРОЛНИТЕ ПРИСТАПИ НА ИТ-СИСТЕМИТЕ

30.01.2018 (Презентација)
БЕСПЛАТНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТЕМА:ПРОЕКТИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ И НАМАЛУВАЊЕ НА ОПЕРАТИВНИТЕ ТРОШОЦИ ПО МОДЕЛОТ НА „ESCO“-30.01.2018

31.01.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС-СРЕДБИ „ЕУ-СРБИЈА 2018"

01.02.2018 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

01.02.2018 (Инфо сесија)
ЗАКОНСКИТЕ ПРОПИСИ ОД ОБЛАСТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО ФУНКЦИЈА НА РАЗВОЈ, УНАПРЕДУВАЊЕ И КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ

09.02.2018 (Семинар)
CONTENT MARKETING – КАКО ДА ГО ДОБИЕТЕ НАЈДОБРОТО ОД ДИГИТАЛНАТА КОМУНИКАЦИЈА?

14.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:АНАЛИЗА НА РЕГРЕСНИТЕ ПОБАРУВАЊА-ЗАКОНСКИТЕ РЕШЕНИЈА НАСПРОТИ СУДСКАТА ПРАКСА

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Одлуки и иницијативи

Здружение на сообраќајот


Активностите на Здружението на сообраќај воглавно се остваруваат преку активностите на Македонската Транспортна Асоцијација и Групацијата на меѓународните шпедитери и логистички оператори при Стопанската комора на Македонија.

Со цел за остварување на основните цели и задачи на здружување на членките, соодветно донесени се Правила за организацијата и начинот на работа како на Македонската Транспортна Асоцијација- МТА, така и на Групацијата на меѓународните шпедитери и логистички оператори - МИФА.

Со формирањето на Советодавното тело при Царинската управа на Република Македонија, како повисока форма на соработка и партнерство на Царината со бизнис заедницата, Стопанската комора на Македонија преку Здружението на сообраќај и Групацијата на меѓународни шпедитери и логистички оператори, доби можност за учество во неговите активности со неколку свои претставници.


Проектна соработка помеѓу СКМ и IFC во областа на транспортот и логистиката

Стопанската комора на Македонија и Меѓународната Финансиска Корпорација (IFC), членка на групацијата на Светска банка, во септември 2012 година потпишаа Договор за соработка во делот на Регионалниот трговско логистички проект во Западен Балкан.

Информација за Регионалниот трговско логистички проект во Западен Балкан >>>

Краток преглед на активности на Регионалниот трговско логистички проект во Западен Балкан >>>


Записник од одржан 2-ор состанок на СТ 2013 >>>

Записник од одржан 1-рв состанок на СТ 2013 >>>

Записник од одржан 8-ми состанок на СТ 2013 >>>

Записник од одржан 9-ти состанок на СТ 2013 >>>

Записник од одржан 7-ми состанок на СТ Вонреден >>>

Записник од одржан 6-ти состанок на СТ >>>

Записник од одржан 5-ти состанок на СТ >>>

Записник од одржан 4-ти состанок на СТ >>>

Записник од одржан 3-ти состанок на СТ >>>

Деловник за работа на Советодавно тело

ЗАПИСНИК бр.2/2015 од одржан состанок на Советодавното тело >>>

Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт лице : Билјана Пеева-Ѓуриќ
Тел: (02) 3244034 Факс:(02) 3244088
Call Центар : (02) 15015
E-адреса: biljana@mchamber.mk

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права