15.10.2018 (Саем)
„124th China Import and Export Fair - Canton Fair 2018“

15.10.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: Права на работниците од работен однос, право на плата, разлики помеѓу додатоци и надоместоци од плата, право на годишен одмор,надомест на материјална и нематеријална штета

16.10.2018 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ - МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА НА РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН СО НОРДИСКИТЕ ЗЕМЈИ

16.10.2018 (Форум)
Бизнис форум на земјите од Западен Балкан - 18 октомври 2018 година, Талин, Р. Естонија

17.10.2018 (Семинар)
ПРАКТИЧНИ АСПЕКТИ НА ПЛАЌАЊЕТО НА РАБОТАТА СО ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАВСТВО

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

18.10.2018 (Семинар)
ЛОГИСТИКА ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА - НАБАВКА, СКЛАДИРАЊЕ И ТРАНСПОРТ

19.10.2018 (Семинар)
СТЕКНУВАЊЕ БЕЗ ОСНОВ КАКО ПРАВНА ПОСЛЕДИЦА ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СО ЗАЛОЖНО ПРАВО

25.10.2018 (Семинар)
НАМАЛУВАЊЕ НА ВКУПНИ ТРОШОЦИ ОД БОЛЕДУВАЊЕ, ПРИЧИНИ ЗА КОНТИНУИРАНО ОТСУСТВО ОД РАБОТА

26.10.2018 (Семинар)
УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА

29.10.2018 (Семинар)
АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВУВАЊЕ, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВНА КОРЕСПОДЕНЦИЈА И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

31.10.2018 (Семинар)
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕСЈН И ЗАДОЛЖИТЕЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ

31.10.2018 (Бизнис средби)
Match4Industry Business Matching Индустриски саем и бизнис средби -Коџаели, Р.Турција

31.10.2018 (Семинар)
ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

29.11.2018 (Конференција)
Меѓународна конференција за текстил и деловни средби

Бизнис-настани

05.07.2018 - 07.07.2018


Советување Сандански,  Бугарија

КРШЕЊЕТО НА РАБОТНИОТ РЕД И ДИСЦИПЛИНА ИЛИ РАБОТНИТЕ ОБВРСКИ КАКО ПРЕДУСЛОВ ЗА ОТКАЗ


 

Советување на тема:

КРШЕЊЕТО НА РАБОТНИОТ РЕД И ДИСЦИПЛИНА ИЛИ
РАБОТНИТЕ ОБВРСКИ КАКО ПРЕДУСЛОВ ЗА ОТКАЗ И
ПОСТАПКАТА ЗА ОТКАЖУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА

5.7-8.7. 2018 година
Хотел „INTER HOTEL“ Сандански , Бугарија http://www.interhotelsandanski.bg/


           Стопанската комора на Македонија, од 5 јули до 8 јули 2018 година Ве поканува да земете учество на интерактивната тренинг обуката на тема: „ КРШЕЊЕТО НА РАБОТНИОТ РЕД И ДИСЦИПЛИНА ИЛИ РАБОТНИТЕ ОБВРСКИ КАКО ПРЕДУСЛОВ ЗА ОТКАЗ И ПОСТАПКАТА ЗА ОТКАЖУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА“, што ќе се одржи во хотел „INTER HOTEL“ Сандански , Бугарија, каде клучна тема на оваа обука преставува учење, надоградување на знаењето, реални примери и интерактивна комуникација на тема.

ПРОГРАМА:

- Уредување на работните односи;
- Договор за вработување;
- Начини на престанување на важноста на догвоорот за вработување;
- Основни причини за отказ;
- Кршење на работниот ред и дисциплина или работните обврски од страна на работникот;
- Откажување на договорот за вработување поради кршење на работниот ред и дисциплина или работните обврски со отказен рок;
- Други овластувања на работодавачот;
- Утврдување на кршењето на работниот ред и дисциплина;
- Застареност;
- Форма и содржина на отказот;
- Постапка при отказ заради економски, организациони, технолошки, структурни или слични причини од страна на работодавачот (деловни   причини);
- Други одредби за давање отказ поради кршење на работната дисциплина;
- Правна заштита.

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА ОБУКАТА:
          На советувањето ќе се третираат и прашања кои не се опфатени во агендата, а се од интерес на учесниците и се поврзани со Законот за работни односи.
Советувањето е наменето за сите вработени во правните служби, адвокатите и останати законски застапници, менаџери во компаниите, вработени во секторите за управување со човечки ресурси, раководители на сектори, како и за сите останати кои сакаат да го надградат своето знаење или истото да го потврдат во делот на работните односи.

Организираност на советувањето:

Ова дводневно советување е организирано по принцип на интерактивна обука, со цел учесниците низ предавања и практични примери од пракса да се стекнат со нови и да ги унапредат постојните знаења во областа на работните односи.

Предавач:

- Санде Зиков, судија на Апелационен суд – Скопје.

АРАНЖМАН:

Сместување и превоз:
- Цената за сместување во двокреветна соба, по учесник, изнесува 14.500 денари.
- За сместување во еднокреветна соба се доплаќа 2.300 денари.
(Плаќањето е по добиена про-фактура од страна на туристичката агенција на Вашата електронска пошта.)
Котизација за советувањето
- Котизацијата за дводневното советување изнесува 4.130 денари (3.500 + 18% ДДВ).
Секој трет и нареден учесник од иста организација добива 20% попуст на котизацијата
- Превоз со високотуристички автобус на наведената релација Скопје – Сандански - Скопје  (тргнување на 5 јули 2018 година, во 6:00 часот и враќање  на 8 јули 2018 година во попладневните часови);
- 3 ноќевања на база полупансион (шведска маса)  во хотел „INTER HOTEL“ Сандански , Бугарија http://www.interhotelsandanski.bg/;
- користење на SPA и welness центарот, базен, интернет, фитнес клуб кој е на располагање на хотелот;
- користење на конференциска сала;
- кафе и освежување за време на паузите;
            
Во цената на аранжманот не е вклучено:
• патничко осигурување и индивидуални факултативни трошоци.

* Рок за пријавување: 25 јуни 2018 година.

Пријавувањето за советувањето после овој рок  ќе зависи од распложливите капацитети на хотелот Хотел „INTER HOTEL“ Сандански , Бугарија http://www.interhotelsandanski.bg/

Минимален број за реализирање на ова советување е 15 учесници.
     
За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- сертификат за присуство на семинарот.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk

Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права